Picture of Arjan Malda
Arjan Malda

Review: HONOR Sport Pro wireless stereo headset

Arjan Malda beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Lange batterijduur
  • Handige magnetische slaapstand
  • Instant paring
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

THE BAD

Nu op steeds meer smartphones de headphone jack wordt weggelaten, stijgt de vraag naar draadloze oordopjes en koptelefoons. HONOR speelt hier op in met de nieuwe HONOR Sport Pro. Bij Gadget Gear kregen we ze in handen om met eigen ogen te zien of HONOR haar beloftes voor dit product waar maakt.

Instant paring

De oordopjes kunnen direct worden gekoppeld met je telefoon door de USB-C-kabel in de telefoon te pluggen. Vervolgens herkent de telefoon de oordopjes altijd direct als je via Bluetooth wilt verbinden. Dit werkt super makkelijk en snel en is dus zeker een handige feature. Als je telefoon niet over een USB-C-ingang beschikt, kan er natuurlijk ook gewoon via Bluetooth worden gekoppeld.

18 uur batterijduur

HONOR belooft dat de oordopjes 18 uur lang muziek af kunnen spelen op één batterijlading. Bij telefoneren blijft hier nog 12 uur van over. In de praktijk is dit eigenlijk altijd wat minder, omdat HONOR dit onder optimale omstandigheden heeft getest.

Bovendien kun je 4 uur lang muziek luisteren nadat je de oordopjes 5 minuten hebt opgeladen. Bij veel draadloze oordopjes die niet met een draad en een USB-C-kabel aan elkaar vastzitten is dit vaak veel minder. Hier zit dan ook precies het nadeel van deze oordopjes; ze zijn niet volledig draadloos maar zitten dus aan elkaar vast en moeten via een USB-C-aansluiting aan elkaar worden gekoppeld om muziek mee te kunnen luisteren. Deze USB-C-aansluiting is ook nodig voor het opladen.

Slimme magnetische slaapstand

Een leuke en handige feature is dat de achterkant van de oordopjes aan elkaar kunnen worden geklikt met magneten, zodat ze in de slaapstand gaan. Hierdoor kun je snel en eenvoudig de batterij besparen, als je even geen muziek wilt luisteren. Dit werkt in de praktijk erg goed en is dan ook echt een toevoeging.

Het geluid

HONOR belooft een ‘Diepe bass, vol middenbereik en heldere hoge tonen’. De geluidskwaliteit is behoorlijk goed, zeker voor deze prijs. Het zijn geen airpods, dus die kwaliteit hoef je niet te verwachten maar voor niet-in-ear oordopjes presteren ze heel aardig.

Opzetstukjes

Als je bij oordopjes altijd moeite hebt om de goede pasvorm voor je oren te vinden, ben je bij dit product aan het juiste adres. Naast de standaard-opzetstukjes worden er nog 5 paar in de doos meegeleverd. Dit is nogal veel als je het mij vraagt, maar HONOR houdt in ieder geval rekening met veel verschillende oren.

Waterbestendig

De oordopjes zijn waterbestendig, maar HONOR benadrukt dat ze niet waterdicht zijn. Je kunt er dus gerust mee gaan sporten als je zweet, en een stukje hardlopen in de regen zou ook geen probleem moeten zijn. Maar het is dan weer niet heel handig om ermee te gaan zwemmen.

Bediening

Zoals je op de foto ziet zitten er twee volumeknoppen op het middenstuk. Tussen die twee knoppen in zit de aan/uitknop. Door de aan/uitknop 4 seconden ingedrukt te houden wordt het koppelen gestart. Bij een inkomende oproep kun je hem twee seconden ingedrukt houden om de oproep te weigeren. Druk je de knop 1 seconde in, dan worden de oordopjes ingeschakeld. Met een klik kun je muziek pauzeren/afspelen, of een oproep beantwoorden/beëindigen.

Door de volumeknop 2 seconden ingedrukt te houden, kun je je spraakassistent op bijvoorbeeld je telefoon activeren. Dit werkt in de praktijk erg goed, en ook al is dit een redelijk standaard feature; toch fijn dat het erop zit.

Conclusie Honor Sport Pro

De HONOR Sport Pro presteert helemaal niet slecht als je ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt. Vaak laat de geluidskwaliteit in deze prijsklasse wat te wensen over, maar dat weet HONOR in dit product helemaal goed te maken. Het koppelen werkt snel en is intuïtief en de magnetische slaapstand is een handige extra feature. Bovendien zijn de vele opzetstukjes een handige toevoeging, al kun je ook zeggen dat het wellicht een beetje verspilling van grondstoffen is om er zoveel mee te leveren. Als er dan toch nog een minpunt genoemd moet worden, zou ik zeggen dat het design wel iets strakker had gekund, maar dat is wellicht ook wel een kwestie van smaak. Bovendien is hij alleen beschikbaar in de kleuren paars, roze en grijs.

Eén reactie

  1. Vraag, Arajan schrijft:
    “Het zijn geen airpods, dus die kwaliteit hoef je niet te verwachten maar voor niet-in-ear oordopjes presteren ze heel aardig”

    Waarom wordt de vergelijking met de airpods gemaakt? Dat is toch een heel ander concept en prijsklasse? Verder het tweede deel, ‘voor niet-in-ear’. Betekent dit volgens jullie dat niet-in-ear oordopjes per definitie slechter klinken?

    Genoeg keus qua pasvorm vind ik alleen maar positief. Ik ben het ook niet eens met de stelling dat in deze prijsklasse de opties vaak teleurstellen.

    Leuke review om te lezen trouwens. Misschien had ik iets meer detail gehad over het geluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.