Review: Ewent Ergonomic Mouse EW3151

Ewent EW3151 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het Nederlandse Ewent begeeft zich op de markt voor ergonomisch goede muizen. Het merkt heeft onlangs de Ewent Ergonomic Mouse EW3151 gepresenteerd. Een muis die verschillende dingen voor je doet.

Unboxing

In de doos van de Ewent Ergonomic Mouse EW3151 vinden we de muis en een handleiding. In de muis zit een Aa batterij waar je nog even het folie vanaf moet trekken. De draadloze USB ontvanger zit naast de batterij in de muis. Zo kun je ze altijd samen meenemen. Handig!

Ewent Ergonomic Mouse EW3151

Minder handig is dat Ewent geen plastic vliesje over de muis trekt voor het inpakken. We merken dat de coating bovenop de muis een klein vlekje vertoont waar het karton de muis heeft geraakt tijdens transport. We kunnen er prima mee leven, maar toch… we moeten iets te zeuren hebben.

Ewent Ergonomic Mouse EW3151 Bovenkant

Ergonomisch gebruik

Het idee achter deze muis is dat je de pols verder naar rechts draait dan normaal. Inderdaad, dit is een muis voor rechtshandigen. Daarbij is het verschil in houding niet heel extreem. De pols blijft nog relatief vlak liggen.

Ewent Ergonomic Mouse EW3151 in de hand

Optische sensor

Ewent heeft de Ewent Ergonomic Mouse EW3151 voorzien van een optische sensor met een resolutie van 1.600 DPI. Ewent heeft voor PixArt gekozen, wat we ook in veel gamingmuizen tegenkomen. Lift Off detectie lijkt niet aan te staan, wat voor gamers belangrijk kan zijn. Voor lichte games is deze sensor echt prima.

Ewent Ergonomic Mouse EW3151 Onderkant

Switches

Ewent heeft van de Ewent Ergonomic Mouse EW3151 een echte kantoormuis gemaakt. De clicks van deze muis zijn echt heel stil. Waar Ewent de switches vandaan heeft gehaald, is niet bekend.

Ewent Ergonomic Mouse EW3151

Scrollbal

Waar de meeste muizen een scrollwheel hebben, kiest Ewent voor een balletje. Deze zit op een bijzondere plaats, namelijk bij de duim. Door de positie van de muis, heb je daar veel meer ruimte. En dan lijkt het misschien een rare keuze, maar het voelt toch onverwacht vertrouwd tijdens het gebruik.

Ewent Ergonomic Mouse EW3151

Conclusie Ewent Ergonomic Mouse EW3151

Heel wat ergonomische muizen hebben de redactie gepasseerd, maar het waren lang niet allemaal de succesverhalen waar we op hoopten. Te vaak, was het te veel werk om ze in gebruik te nemen. Met deze van Ewent valt het wel mee. Of ik hem echt ergonomisch wil noemen weet ik ook niet. Ergonomischer is hij zeker wel. En hij werkt toch wel heel erg plezierig. Vooral de positie van de scrollbal is een absoluut pluspunt in het ontwerp.

Ewent EW3151 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Erg prettig om te scrollen met de duim
  • Ligt erg prettig in de hand
  • Optische sensor reageert redelijk precies
  • Klikt erg stil

THE BAD

  • We vragen ons af of de pols voldoende draait met deze muis
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram