Review: Doctor Sleep op 4K Blu-Ray

Doctor Sleep 4K Blu-Ray

Here’s Johnny! Is misschien wel één van dé klassieke filmquotes die menig Stephen King fan eeuwig bij zal blijven. Hij komt uit The Shining. Een verhaal over een horrothotel waarin een gezin compleet doordraait.

The Shining

Het was Stanley Kubrick die het originele The Shining mocht verfilmen. Hoewel het één van de meest historische horrorfilms ooit is geworden, was King nooit echt tevreden met de vertaling van zijn boek naar deze film. Misschien dé voornaamste reden voor Warner Bros. om ditmaal in zee te gaan met regisseur Mike Flanagan en een compleet nieuwe cast. Dat laatste is niet heel raar gezien het origineel uit 1980 stamt en daarmee 40 jaar oud is.

Doctor Sleep

Het verhaal van Doctor Sleep volgt op de avonturen van het gezin Torrance in het horrorhotel in de bergen van Colorado. In Doctor Sleep gaat het om hun zoontje Dan Torrance (Ewan McGregor). Hij heeft de bijnaam Doc gekregen en heeft een nogal losgeslagen leven. Net als zijn vader, heeft ook Dan de nodige verkeerde keuzes gemaakt. Ook hier speelt alcohol weer een belangrijke rol in zijn leven, maar ook zijn bovennatuurlijke gave zit hem in de weg.

Hoewel King niet heel happy was met de vrije invulling van The Shining, wijkt ook Doctor Sleep sterk af van het originele verhaal van King. De verbinding met The Shining wordt alleen aan het begin en aan het einde van de film gelegd. The Shining slaat overigens op de paranormale krachten die iemand kan hebben. Hoe meer deze persoon bezit, hoe meer hij aan het ‘shinen’ is.

Flanagan neemt uitgebreid de tijd om ons kennis te laten maken met het verhaal van Dan, wetende dat mogelijk niet iedereen de originele film gezien zal hebben. We zien hoe Dan aan lager wal raakt en hoe zijn demonen hem achtervolgen. Tot hij aankomt in het stadje New Hampshire. Daar wordt hij al snel opgevangen door de community. Al snel ontdekt hij dat hij niet de enige is die the shining bevat. Ook een meisje in het stadje bezit deze gave. En… een groep wezens die op zoek ik naar shine om zichzelf te verjongen. Een groep die regelmatig kinderen in de VS ontvoert om hun shine over te nemen.

Extra’s

Wij ontvingen Doctor Sleep op een 4K Blu-Ray. Warner Bros. verpakt deze film buitengewoon luxe. Neem je genoegen met FullHD, kun je de film ook nog eens kijken in haar extended cut. De 4K versie is de theatrical cut en staat ook nog een keer op een gewone Blu-Ray. De 4K versie ondersteund Dolby Vision, maar ook HDR10+. Met de vele donkere momenten in de film, komt dit erg goed naar voren. De audio is beschikbaar in Dolby Atmos HD.

Qua bonusmateriaal is het niet heel dik bij deze release. Flanagan en Stephen King vertellen over de overgang van The Shining naar Doctor Sleep, maar ook naar het terug in leven roepen van het The Overlook hotel. Wat echt wel een compliment verdient.

Doctor Sleep 4K Blu-Ray

Conclusie: Doctor Sleep op 4K Blu-Ray

The Shining behoort al jaren tot dé klassiekers onder de horrorfilms. Dat niveau behaalt Doctor Sleep echt niet, Met name door de groep die jaagt op kinderen met the shining, voelt de film echt anders aan. Het zit wel in hetzelfde universum, maar is toch minder onvoorspelbaar. Dat maakt de film ook echt minder spannend.

Doctor Sleep kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Een prima, spannend verhaal
  • Goed acteerwerk
  • Prachtig in 4K HDR10+

THE BAD

  • Niet zo indrukwekkend als The Shining

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Doctor Sleep kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com