Netflix en YouTube verlagen streamingkwaliteit voor thuiswerkers

YouTube Logo op Apple iPod

We werken massaal thuis, maar we doen duidelijk nog veel meer. We streamen ons suf en dat heeft gevolgen voor de netwerk druk in verschillende landen. Op verzoek van de EU ondernemen Netflix en YouTube actie.

Beide streamingservices zijn enorm dominant in de markten die worden getroffen door Corona. Door de druk op het netwerk krijgen ook hulpverlendende instanties mogelijk problemen. Ook zij zijn afhankelijk van de capaciteit op het wereldwijde web. De EU heeft dan ook gevraagd aan streaming diensten om met een lagere bitrate te streamen en zo de druk op het netwerk te verlagen.

Zowel Netflix als YouTube hebben gehoorgegeven aan het verzoek. Netflix geeft bovendien aan dat de kwaliteit van de streams nauwelijks achteruit gaat door de aanpassingen die ze hebben gemaakt.

Wist je trouwens dat je Netflix ook aan iemand cadeau kunt geven? Zeker in deze tijden kun je jouw vriend of vriendin op deze manier een leuk digitaal cadeau sturen! Een Netflix Gift card kun je online kopen via beltegoed.nl. Zo kunnen jouw vrienden ook direct de leukste films en series streamen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.