Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Let op, GPS systemen en Maps apps laten mogelijk foutieve snelheden zien

Vanaf vandaag gaat Nederland langzamer rijden. Tenminste, dat is de bedoeling om de CO2 uitstoot van de bouw te compenseren. Rijkswaterstaat is begonnen met het omzetten van de snelwegen naar 100 kilometer per uur.

De operatie is een enorme klus. Eerst zijn er 100KM borden neergezet, daarna zijn deze ingepakt in zeil. Dit zeil moet er vanaf vandaag worden afgehaald. Daar zijn ze in één dag nog niet klaar mee. Wanneer het zeil van de borden is, ben je als automobilist verplicht om maximaal 100KM per uur te rijden. De politie heeft aangegeven hier extra op te controleren.

Omdat de wijziging niet in één keer zal plaatsvinden, kan het zijn dat jouw telefoon met Google Maps of Apple Maps, of jouw navigatiesysteem de verkeerde maximale snelheid aangeeft. Het is dus opletten op de snelwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.