HMD (van Nokia) wordt een telecom provider

Een opvallende zet van HMD gisteren. Naast het presenteren van nieuwe smartphones (daar zo meer over), presenteert het bedrijf ook een eigen SIM. Daarmee kun je mobiele data inkopen, voor wereldwijd gebruik.

HMD Connect Global Data Roaming Service

Onder de naam HMD Connect Global Data Roaming Service gaat het merk nu internationaal dataverkeer leveren. Hiervoor koop je een SIM van HMD zelf. Gebruikers betalen dan voor de data die zij wereldwijd gebruiken, wat goedkoper kan zijn dan de roaming tarieven die eigen providers rekenen.

Voor deze dienst werkt HMD voor nu samen met Greenwave Systems. Dat bedrijft heeft met haar Axon GlobalNet al overeenkomsten met 400 providers in 120 landen. Naar eigen zeggen dekt dat netwerk 94% van de wereldwijde bevolking (dat is iets anders dan 94% van het aardoppervlak). Voor HMD wordt daar een eigen marketingsaus overheen gegoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram