Logo GadgetGear.nl
Nokia Smartphone
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HMD (van Nokia) wordt een telecom provider

Een opvallende zet van HMD gisteren. Naast het presenteren van nieuwe smartphones (daar zo meer over), presenteert het bedrijf ook een eigen SIM. Daarmee kun je mobiele data inkopen, voor wereldwijd gebruik.

HMD Connect Global Data Roaming Service

Onder de naam HMD Connect Global Data Roaming Service gaat het merk nu internationaal dataverkeer leveren. Hiervoor koop je een SIM van HMD zelf. Gebruikers betalen dan voor de data die zij wereldwijd gebruiken, wat goedkoper kan zijn dan de roaming tarieven die eigen providers rekenen.

Voor deze dienst werkt HMD voor nu samen met Greenwave Systems. Dat bedrijft heeft met haar Axon GlobalNet al overeenkomsten met 400 providers in 120 landen. Naar eigen zeggen dekt dat netwerk 94% van de wereldwijde bevolking (dat is iets anders dan 94% van het aardoppervlak). Voor HMD wordt daar een eigen marketingsaus overheen gegoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.