Logo GadgetGear.nl
Nokia 8.3 5G
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HMD introduceert de Nokia 8.3 5G, 5.3, 1.3 en 5310

Nokia presenteerde gisteren een sloot aan nieuwe Android smartphones. Met vier nieuwe modellen gaat HMD, het bedrijf achter de Nokia smartphones, de strijd aan met de rest van de markt.

Nokia 8.3 5G

Het nieuwe paradepaardje is de Nokia 8.3 5G. Het is, naar eigen zeggen, het eerste toestel dat de nieuwe Qualcomm frontend module zal ondersteunen. Daarmee gaat het toestel het hoogste aantal 5G banden ondersteunen tussen 600hms en 3.8GHz. Ideaal voor reizigers.

Het toestel komt verder met een quad camera PureView camera waar ook een Zeiss lens in is verwerkt. Ook maakt Nokia gebruik van OZO audio zodat content creators optimale audio-opnamen maken.

Nokia 8.3 5G

Nokia 5.3

Draaiend op de Qualcomm Snapdragon 665, lijkt de Nokia 5.3 zich te richten op het middensegment. Hierbij lijkt het toestel op te willen vallen met de combinatie van een quad camera en een accuduur van 2 dagen. Met een 6.55 inch display zou het toestel ook interessant moeten zijn voor iedereen die een entertainment toestel zoekt.

Nokia 5.3

Nokia 1.3

De Nokia 1.3 wordt een budget oplossing op basis van Android 10 Go. Daarbij zet Nokia vooral in op een lichtsterke camera zodat gebruikers mooiere foto’s krijgen dan bij andere Android Go toestellen. Nokia belooft een update naar Android 11 Go zodra deze beschikbaar is.

Nokia 1.3

Nokia 5310

Opnieuw brengt HMD een oude Nokia tot leven. Dit maal de Nokia 5310. Het toestel is gebasseerd op de Nokia 5310 Xpress Music en krijgt dubbele luidsprekers aan de voorkant.

Nokia 5310

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.