Gamers kunnen helpen het Corona virus te bestrijden

Folding@Home

Het is al jaren mogelijk om overgebleven rekenkracht van gaming systemen te doneren aan de wetenschap. Het project Folding@Home heeft nu specifieke Corona gerelateerde projecten gestart die gamers kunnen steunen.

Folding@Home

Folding@Home is een distributed computing network dat is gestart in het jaar 2000. Gamers konden toen al ongebruikte rekenkracht doneren aan de wetenschap. Die rekenkracht werd voornamelijk gebruikt om het vouwen van eiwitten te berekenen. Eiwitten zijn de werkpaarden van het menselijk lichaam. Met het vouwen doelen wetenschappers op het proces van het ordenen van de eiwitten zodat die aan het werk kunnen om bijvoorbeeld ziekten te bestrijden.

Ook jij kunt helpen!

De meeste computers bevatten tegenwoordig al wel een stevige GPU. Of jouw GPU van Nvidia of AMD is, maakt niet uit. Iedereen mag en kan rekenkracht doneren. Je hoeft alleen maar de Folding@Home app te downloaden.

Download Folding@Home.

Ga je last hebben van deze app? Nee, dat zeker niet. De app werkt op de achtergrond en pakt alleen de rekenkracht die jij niet gebruikt. Ja, jouw machine zal iets meer stroom verbruiken. Dat is jouw donatie aan de wetenschap en het oplossen van Corona vraagstukken. Topper!

Folding@Home

Corona gerelateerde projecten

Heat team van Folding@Home heeft deze week de eerste Corona gerelateerde projecten online gezet. Naarmate die erbij komen, worden ze meteen uitgedeeld aan Folding@Home gebruikers. Dat gaat automatisch. Is er even geen Corona, dan reken je automatisch mee aan onderzoek naar Parkinson, Huntington, Alzheimer of Kanker. Bij die ziekten kun je voorkeuren geven waar je het liefst aan zou doneren.

  • 14530/14531 Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) protease – potential drug target
  • 14328 – Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) protease – potential drug target
  • 11741: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) receptor binding domain in complex with human receptor ACE2.
  • 11746: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) receptor binding domain in complex with human receptor ACE2 (alternative structure to 11741).
  • 11742: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) protease in complex with an inhibitor.
  • 11743: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) protease – potential drug target.
  • 11744: Coronavirus SARS-CoV (SARS causing virus) receptor binding domain trapped by a SARS-CoV S230 antibody.
  • 11745: Coronavirus SARS-CoV (SARS causing virus) receptor binding domain mutated to the SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) trapped by a SARS-CoV S230 antibody.

Terwijl ik mijn verhalen voor GadgetGear tik, rekent mijn computer al mee om het Corona virus te bestrijden. Doe jij ook mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.