Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Dyson produceert, en doneert, beademingsapparaten

Ze hadden er tien dagen voor nodig, maar hij is er. Dyson ontwikkelde onder de bedrijfsnaam CoVent, op vraag van Premier Johnson (VK) een compleet nieuwe beademingsmachine die gemakkelijk en in grote aantallen ontwikkeld kan worden.

Snel in productie

Vanuit het Verenigd Koninkrijk heeft Dyson meteen een order ontvangen om 10.000 machines te bouwen. Daarnaast heeft Dyson besloten nog eens 5.000 units te bouwen. 1.000 daarvan worden geschonken aan instellingen in het VK die deze machines nodig hebben. De overige 4.000 units worden internationaal verdeeld.

Philips

Ook het Nederlandse Philips werkt harder om beademingsapparaten te bouwen. Philips zou onderhand de productie verdubbeld hebben. Echter worden die in de VS gebouwd en kan Trump op basis van een recente wetswijziging besluiten de uitvoer van die apparaten naar Europa te verbieden om zo de lokale markt te voorzien.

Beademingsapparaten zijn hard nodig. De zwaardere Corona gevallen zijn niet in staat om zelfstandig adem te halen. De apparaten zorgen voor voldoende zuurstof in het bloed tot de patiënt voldoende kracht heeft om weer zelfstandig te ademen. De snelheid waarop Philips en Dyson werken zal bepalend zijn voor het aantal IC patiënten wereldwijd die de ziekte overleven.

De Dyson Digitale Motor

Het hart van deze machine wordt gevormd door de Dyson digitale motor. Deze is terug te vinden in de stylingproducten van Dyson, maar ook in de stofzuigers. Dyson is gespecialiseerd in luchtstromen en het filteren van lucht.

Via The Verge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.