Apple moet $500 miljoen aan iPhone bezitters betalen

Apple iPhone bezitters in de VS hebben een belangrijke rechtszaak tegen Apple gewonnen. Nouja, Apple schikt. Dat is iets anders dan schuld bekennen natuurlijk. In totaal moet Apple een som van $500.000.000 overmaken aan iPhone bezitters in de VS.

De rechtszaak werd aangespannen rondom het feit dat Apple oudere smartphones opzettelijk langzamer laat draaien. Dit gebeurde via firmware updates. Hierdoor wakkerde Apple het gevoel aan dat een nieuwe iPhone echt nodig was om weer snel te kunnen werken.

De rechtszaak startte in 2015. Toen sleepten een aantal iPhone 4S gebruikers Apple om dit euvel voor de rechter. Echter heeft Apple nooit toegegeven. De huidige vergoeding gaat opvallend genoeg dan ook naar bezitters van de iPhone 6 en iPhone 7. Het is vooral een schikking vanuit Apple om een langere, slepende rechtszaak te voorkomen.

De schikking is nog niet goedgekeurd door de rechter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.