Apple moet $500 miljoen aan iPhone bezitters betalen

Apple iPhone bezitters in de VS hebben een belangrijke rechtszaak tegen Apple gewonnen. Nouja, Apple schikt. Dat is iets anders dan schuld bekennen natuurlijk. In totaal moet Apple een som van $500.000.000 overmaken aan iPhone bezitters in de VS.

De rechtszaak werd aangespannen rondom het feit dat Apple oudere smartphones opzettelijk langzamer laat draaien. Dit gebeurde via firmware updates. Hierdoor wakkerde Apple het gevoel aan dat een nieuwe iPhone echt nodig was om weer snel te kunnen werken.

De rechtszaak startte in 2015. Toen sleepten een aantal iPhone 4S gebruikers Apple om dit euvel voor de rechter. Echter heeft Apple nooit toegegeven. De huidige vergoeding gaat opvallend genoeg dan ook naar bezitters van de iPhone 6 en iPhone 7. Het is vooral een schikking vanuit Apple om een langere, slepende rechtszaak te voorkomen.

De schikking is nog niet goedgekeurd door de rechter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram