Alles over Sonos S2 en Sonos S1 software

Gisteren kondigde Sonos aan een nieuw besturingssysteem voor haar speakers te lanceren. Deze zouden sneller en stabieler moeten werken. Tegelijkertijd zal Sonos de ondersteuning voor oudere speakers verminderen. Dit is wat je moet weten over de Sonos S2 en Sonos S1 software.

Sonos Move met Charging Dock en Sonos S2 ondersteuning

Waarom nieuwe software?

Wifi protocollen worden steeds slimmer en sneller. In de tijd dat Sonos haar producten lanceerde, deed Sonos dit nog op 2.4GHz met een eigen P2P netwerk. Latere systemen kregen snellere chipsets met ondersteuning voor 5GHz WiFi. Echter, op 5GHz Wifi konden de oudste speakers niet communiceren. Daarom heeft Sonos lang vastgehouden aan 2.4GHz.

Met de nieuwe chipsets kunnen de speakers van Sonos ook intelligenter worden. Kunnen ze zelf weten welke muziek je op welk moment van de dag prefereert. Sonos heeft qua software dan ook lang niet meer kunnen innoveren. Door een scheiding te maken tussen oude Sonos producten met de S1 software en nieuwe met de S2 software, kan Sonos weer een stap voorwaarts maken.

Ikea Symfonisk Boekenplankspeaker geschikt voor Sonos S2
Ook deze Ikea speakers zijn geschikt voor de nieuwe Sonos S2 software

De nieuwe functies van Sonos S2

Met de nieuwe software, zal het mogelijk zijn om de Sonos ervaring verder te personaliseren. Daarnaast kunnen de speakers op hogere resolutie audio streamen. Dit is waar enkele concurrenten nu nog een voordeel hebben. Sonos gaat hier dus een inhaalslag maken.

Voor die hogere resolutie muziek, hebben de speakers meer handbreedte beschikbaar. Ook wordt het gebruiksgemak vergroot. Je krijgt eenvoudiger toegang tot jouw content. De Sonos S2 app zal rond juni beschikbaar zijn.

Sonos S2 Room Groups (vanaf juni 2020)

De eerste nieuwe functie die je van Sonos mag verwachten is Room Groups. Je kunt nu al speakers groeperen, maar dan moet je nog handmatig keuzes maken. Binnen de nieuwe app, kun je groepen samenstellen. Bijvoorbeeld alle speakers op een verdieping.

Sonos Play:5 Eerste generatie
Deze Sonos Play:5 werkt dus niet meer met Sonos S2

Deze speakers werken met Sonos S2

In onderstaande tabel staan alle speakers die met de Sonos S2 software overweg kunnen.

[wpdatatable id=2]

Sonos S1 voor oudere producten

Voor producten die niet met de nieuwe app kunnen werken, zal Sonos de S1 app in leven houden. Eigenlijk is dat de app die je momenteel gebruikt. Die kan ook overweg met de nieuwe speakers, zolang je niet de Sonos S2 app gaat gebruiken. Sonos blijft beveiligingspatches uitbrengen voor deze producten, maar dat is het dan ook. Wanneer je thuis ook Sonos S2 gaat gebruiken, kunnen S1 en S2 speakers individueel blijven werken, maar niet meer samenwerken.

Kortingsprogramma

Indien je oude Sonos producten zou willen inwisselen voor nieuwe, krijg je bij Sonos 30% korting. Dan lever je wel een Sonos S1 product in voor een Sonos S2 product. Denk aan het inruilen van een Sonos Bridge voor een Sonos Boost. Pijnlijk is natuurlijk dat nog veel van de S1 producten tot voor kort werden verkocht in winkels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.