Heb je mooie AirPods in huis gehaald dan wil je deze natuurlijk meteen gebruiken. Daarvoor doorloop je een aantal stappen. Het is namelijk nodig om je AirPods te configureren om deze met je iPhone te gebruiken. Als eerste controleer je of je smartphone nog up-to-date is. Daarna ga je naar het beginscherm om de onderstaande stappen uit te voeren.

1. Open de case

Heb je de case geopend? Houd de Airpods dan naast je iPhone om de configuratie animatie te zien. Klik vervolgens op ´Verbind´. De AirPods zijn namelijk direct nadat je deze tevoorschijn hebt gehaald, ingeschakeld. Dat betekent dus dat ze ook meteen klaar zijn voor gebruik.

2. Hé, Siri

Nu is het even de vraag of je AirPods van de tweede generatie of AirPods Pro hebt. Mocht je Siri al geconfigureerd hebben dan is deze functie daarvoor meteen beschikbaar. Als dat niet zo is dan volg je nu het configuratieproces en klik je op ´Gereed´.

3. Automatische verbinding

Als je bij iCloud bent ingelogd met je smartphone vindt er voor de AirPods een automatische configuratie plaats bij je andere apparaten met iCloud.

Hoe werkt het verder?

Op het moment dat je de AirPods in je oren stopt, hoor je de audio. Haal je de Airpods uit je oren dan stopt de audio. Haal je maar één uit je oor dan schakelt de audio over naar pauze. Stop je de AirPod binnen vijftien seconden vervolgens weer in je oor dan is de pauze voorbij en hervat het afspelen zich. Heb je ook een Apple Watch? Dan is het handig om te weten dat er sprake is van een automatische schakeling van het geluid tussen beide apparaten.

Verbinding met smartphone van ander merk

Heb je een Android toestel of mobiel van een ander merk? In dat geval zijn de stappen net even anders. Je opent dan ook de case, maar drukt daarna op het knopje dat zich aan de achterkant bevindt. Je ziet dan dat het LED-lampje gaat knipperen. Vervolgens pak je de smartphone en open je het Bluetooth menu om de AirPods te koppelen.

Is je mobiele abonnement ook nog up-to-date?

Het is voor het koppelen van de AirPods belangrijk dat de software van je smartphone up-to-date is. Dat brengt ook meteen de vraag met zich mee of je mobiele abonnement dat ook is. Misschien ga je met de AirPods je mobiel nog vaker gebruiken. In dat geval is het belangrijk om een daarop afgestemd abonnement te hebben. Dat is mogelijk met Sim Only vergelijken, waarmee je het beste Sim Only abonnement afsluit afgestemd op je gebruik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.