Vinex: Amazon haalt Wehkamp al in

Amazon Logo

Amazon begint met haar offensief om de Nederlandse spaarpot. Ondanks dat het aanbod van Amazon nog relatief beperkt is, is de webshop qua populariteit Wehkamp al voorbij. Eerder dit jaar voorspelden we al dat Wehkamp als eerste last zou krijgen van Amazon.

In januari van dit jaar, was Amazon de webshop van Wehkamp al gepasseerd als bestemming voor online shoppers. Jaar op jaar zag Wehkamp het aantal bezoeken van 4.2 miljoen teruglopen naar 3.1 miljoen. Nog geen derde van het verkeer op marktleider Bol.com.

Amazon moet haar assortiment nog ontsluiten naar de Nederlandse koper, dat maakt de prestatie van Amazon nu al bijzonder. Bovendien zien we Amazon ook al gevaarlijk dicht naar Coolblue toe kruipen. Er zit nog een kleine 200.000 bezoekers verschil tussen de twee. 2020 belooft een interessant jaar te gaan worden.

Deze cijfers komen naar voren uit het nobo onderzoek van Vinex.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amazon Logo
Roelof van Doorn

Roelof van Doorn