Sony lanceert haar Xperia 1 II vlaggenschip

Sony vernieuwt haar Sony Xperia 1 Android smartphone. Onder de noemer Xperia 1 II komt nu een smartphone op de markt die fotografisch weleens enorm zou kunnen presteren. Hier ligt namelijk de technologie van Sony Alpha in.

21:9 CinemaWide 4K OLED display

Met het 6.5 inch display, begint Sony al meteen met het strooien van belangrijke termen. Dit OLED display zal beschikken over HDR ondersteuning, maar ook een 4K resolutie meekrijgen. In de creator modus moet de kleurnauwkeurigheid extra groot zijn, wanneer je foto’s en video’s schiet. Kijk je video’s, dan gebruikt Sony haar Bravia X1 beeldprocessor om de beeldervaring te verbeteren.

Sony Xperia 1 II Paars

Dolby Atmos

Die display ervaring wordt verder aangevuld met de aanwezigheid van Dolby Atmos in de smartphone. Zo zou je ook een bioscoop-achtig geluid uit de kleine smartphone moeten kunnen trekken. Wanneer je de speakers van het toestel gebruikt, zal dit stereo zijn. Voor audio puristen is er natuurlijk ook nog ondersteuning voor HD-Audio, in samenwerking met Sony Music Entertainment.

Zeiss objectieven

Bovenop de Sony beeldsensoren in de camera’s, legt Sony Zeiss lenzen. Voorheen was Zeiss het domein van Nokia, maar nu mag Sony er mee shinen. De lenzen zijn ontwikkeld in samenwerking met Sony Alpha ingenieurs, dus daar mogen we echt wat van verwachten.

De camerasensor kan tot 20 foto’s per seconde vastleggen. De autofocus kan zichzelf 60 keer per seconde corrigeren.

Sony Xperia 1 II Camera

CineAlta films opnemen

In Hollywood zijn de CineAlpha camera’s van Sony erg beroemd. Ze worden gebruikt voor het opnemen van de grootste blockbusters. Met de Cinematography Pro app op de smartphone, kun je de opname-ervaring van deze pro camera’s benaderen. Zo kun je op een relatief simpele manier video’s schieten die een Hollywood ervaring moeten opleveren. Tijdens onze test van de Xperia 5 bleek deze nog geen ondersteuning te hebben voor externe microfoons. We hopen dat die ondersteuning er in deze wil in zit. Dan zou het ook echt een krachtig platform voor vlogs kunnen worden.

Snelheid

De Sony Xperia 1 II is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 865 chipset en heeft daarmee de laatste en snelste chipset aan boord. Ook is het toestel geschikt voor 5G en krijg je een dikke 4.000mAh accu erin.

Dit voorjaar ligt het toestel voor een nog onbekende prijs in de winkel. Het toestel zal op Android 10 draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events