Review: Razer Deathadder V2 (Gaming Muis)

Razer Deathadder kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

De Razer Deathadder is jarenlang het instapmodel van het high-end gamingmerk geweest. In totaal wist Razer meer dan 10 miljoen exemplaren te verkopen. Nu is de Razer Deathadder V2 niet zomaar een tweede uitvoering. Er zijn namelijk heel wat variaties geweest op de originele Deathadder… maar deze heeft een complete make-over gekregen in zowel de behuizing als de interne hardware. En dat maakt een enorm verschil.

Unboxing

Qua unboxing hoef je niet al teveel te verwachten. Dat wil zeggen, we zijn eigenlijk teveel luxe gewend van Razer. Hierdoor voelt het aan alsof we precies krijgen wat je altijd krijgt, maar stiekem is dan meer dan bij de gemiddelde budget muis.

 • Handleiding
 • Bedankbriefje
 • Stickers
 • USB dopje
 • Kabelbinder
 • Razer Deathadder V2

Design

Qua design is de Razer Deathadder V2 een muis die echt is gemaakt voor de wat grotere handen. Persoonlijk vindt ik dat wel heel prettig. Je kunt hem prima hanteren met zowel de palmgreep. Razer heeft natuurlijk voor een zwart, plastic body gekozen. De DPI switches zitten achter het scrollwiel en op de zijkant zijn twee programmeerbare knoppen. Onderop de muis zit een knop waarmee je tussen profielen kunt wisselen.

Razer Focus+ Optische sensor

We mochten hem voor het eerst ervaren in de duurdere Razer Viper, maar de Razer Focus+ optische sensor is nu ook overgebracht naar de Razer Deathadder V2. Hij schakelt moeiteloos van 400DPI tot 20.000 DPI. Razer geeft je hier on-screen feedback over. Het is mogelijk om de horizontale en verticale bewegingen een eigen DPI setting mee te geven. De muis stuurt maximaal 1.000 updates per seconde naar de computer.

Razer Focus+ Optische Sensor

Persoonlijk vindt ik het erg prettig dat Razer de DPI schakelaar achter het scrollwheel heeft geplaatst. Dit zien we steeds minder. Pro gamers zijn vaak bang dat ze de DPI per ongeluk aanpassen. Tsjah, dat is toch wat persoonlijk als je het mij vraagt. Ik vind het wel praktisch, maar ik ben niet alleen aan het gamen. Ik gebruik de muis ook bijvoorbeeld in Photoshop. Dan is het net wat lekkerder om pixel perfect te werken.

Razer Optical Switches

De muis is ook voorzien van de Razer Optical Switches. Deze optische switches zijn veel nauwkeuriger in het meten van een click. Hierdoor gaan ze ghosting tegen en dat is in het heetst van de strijd toch wel heel lekker. De optical switches zijn getest op een levensduur van 70 miljoen clicks. De nauwkeurigheid blijkt echt dik in orde hier.

Razer SpeedFlex cable

De Razer Speedflex Cable is een nieuw type cable dat we steeds vaker zien bij Razer. De kabel is licht en gemaakt om extreem flexibel te zijn. Hierdoor moet het voelen alsof je met een draadloze muis aan het gamen bent. Wij ervaren nog wel wat weerstand, maar Razer komt zeker in de buurt.

Razer Speedflex Cable

Wat ook bijdraagt aan de vloeiendheid van deze muis, zijn de PTFE glijvoetjes eronder. Die zijn erg groot en werken erg goed. Ze zijn 0,8mm dik, dus gaan waarschijnlijk erg lang mee.

Scrollwheel

In het persbericht lazen we dat het scrollwheel oor erg licht zou zijn. Dat valt (gelukkig) nog wel mee. De weerstand is echt precies goed en je voelt duidelijke tikken. Handig tijdens het wisselen van je gun.

Conclusie: Razer Deathadder V2

Met de Razer Deathadder V2 zet Razer eigenlijk de goedkoopste muis met de laatste Razer technologie neer. De optische sensor is extreem nauwkeurig, net als de optische switches onder de muisknoppen. Stiekem zijn er niet zo heel veel redenen meer om voor een duurdere muis te gaan.

Razer Deathadder kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Erg lichte muis
 • Gemaakt voor grotere handen
 • De nieuwste optische sensor en switches
 • Goede verlichting
 • Fijne kabel

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram