Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Philips Brilliance 439P9H Ultrawide Windows Hello monitor met USB-C hub met 4.5 sterren.

The Good
 • Goede USB-C Docking met 90W
 • Zeer energiezuinig
 • Mooie curve
 • Veel ruimte voor je programma's
The Bad
 • Voor fotografie is de kleurruimte wat beperkt

Philips Brilliance 439P9H Ultrawide Windows Hello monitor met USB-C hub kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

De afgelopen twee weken produceerde ik alle content voor GadgetGear.nl op de Philips Brilliance 439P9H. Een overschakeling na de 499P9H. De monitor is iets goedkoper, met name doordat dit een 43 inch model is. Daarnaast zien we dat de nieuwe USB-C hub echt een sprong vooruit is.

Philips wilde met de Philips Brilliance 439P9H duidelijk een goedkopere versie van de grote Philips Brilliance 499P9H neerzetten. Een monitor die we ontzettend goed beoordeelden. Alleen de implementatie van de USB-C hub liet nog echt te wensen over. Met deze nieuwe monitor probeert fabrikant MMD duidelijk een groter deel van de markt aan te spreken terwijl de USB-C hub echt beter is.

Philips Brilliance 439P9H

Ontwerp

De Philips Brilliance 439P9H is dan minder groot dan haar grote broer, op menig desktop zal deze monitor haar imposante voorkomen behouden. Aan de voorkant is de onderkant voorzien van een geborsteld-metalen strip die met trots het Philips logo draagt, maar ook de status LED en aanwijzingen voor de knoppen bevat.

Philips Brilliance 439P9H Onderkant Display

De achterkant is nog imposanter. Niet alleen de behuizing van het display is netjes afgewerkt, ook de voet ziet er fantastisch uit. Hier verdienen de ontwerpers echt een heel dik compliment. Zet je deze op je bureau, dan mag ook de achterkant gewoon gezien worden.

Philips Brilliance 499P9H VoetVerstelbare voet

De voet laat het bovendien toe de kabels enigszins centraal weg te geleiden. Oké, iets meer aandacht voor al die kabels had nog wel gemogen binnen het ontwerp. Maar storend is het zeker niet. Je houdt een behoorlijk opgeruimd bureau over wanneer je deze monitor gebruikt.

De voet kan de kijkhoek van de 15 kilo wegende monitor tot tien graden verticaal verstellen. Horizontaal krijg je 20 graden. De bovenrand is verstelbaar van 44CM tot 57CM. Met andere woorden, je krijgt 13CM ruimte om deze in hoogte aan te passen.

Unboxing

Het uitpakken van de Philips Brilliance 439P9H is in je eentje wel te doen, maar het advies is toch echt wel een extra setje handjes paraat te hebben. Overigens moet je de doos aan de onderkant openen en van daaruit kun je het beste de uitpakinstructies volgen. Dan gaat het helemaal goed. De doos is verder ook echt goed gevuld.

 • Documentatie met software op CD-Rom
 • Verstelbare voet (13 CM in hoogte verstelbaar)
 • Modulaire stroomkabel
 • USB-A naar USB-C kabel
 • HDMI kabel
 • DisplayPort kabel

Dat Philips nog een CD-Rom meelevert, is een bijzonder ervaring aan het worden. Temeer omdat menig computer al jaren geen optische drive meer aan boord heeft. Gelukkig is de software ook gewoon te downloaden bij Philips. Opvallend is dat een USB-C naar USB-C kabel die 90W ondersteund er niet standaard bij zit.

43 inch, 32:9 beeldplaat

De Philips Brilliance 439P9H is voorzien van een curved VA display. Af fabriek vindt je in de doos een kalibratierapport. Deze laat keurig zien waar eventuele afwijkingen zitten in kleur en kleuruniformiteit, en hoe klein deze zijn. De afwijkingen op ons rapport zitten rond de 1%. Voor de gemiddelde gebruiker praktisch onzichtbaar. Tenminste, ons vallen de afwijkingen in de praktijk niet op.

Voor het display, heeft Philips een curve van 1800R aangenomen. Nu hebben curved VA panelen een wat kleinere kijkhoek. Door de curve wordt dit opgelost. Alleen mensen die echt van opzij op je monitor kijken, zullen wat verschillen zien in contrast en helderheid.

Waar het grote broertje niet alleen veel fijnere pixels heeft, is het grote broertje gecertificeerd voor DisplayHDR 400. Deze kleinere versie is dat niet. Dit zal met name voor iedereen die in de beeldbewerking zit, een nadeel zijn. Je krijgt wel 105% van de NTSC kleuren en sRGB op 123%, maar Adobe RGB blijft steken op 91% en DCI-P3 steekt op 95%. Zelf kan ik er prima mee leven, maar ik kan me voorstellen dat de pixel purist dan liever een ander display kiest.

FullHD++ Resolutie-achtig

Om de kosten van deze enorme monitor omlaag te brengen, heeft MMD niet alleen voor een kleinere, maar nog steeds enorme, beeldplaat gekozen. Er is ook gekozen voor een lagere resolutie. Bij smartphones zouden we deze resolutie FullHD+ noemen, maar je zou ook aan 3K kunnen denken. De beeldplaat heeft namelijk 3.840×1.200 pixels te verdelen. Dat is twee keer FullHD breed en iets meer dan FullHD in de hoogte. Met andere woorden, je krijgt de ruimte van twee 1.920×1.200 monitoren en dat is nog steeds een zee aan ruimte.

Aansluitingen op de Philips Brilliance 439P9H

Naast de aansluiting voor de stroomstekker (geen losse adapter, alles zit in het display) krijg je een hele serie aansluitingen op deze monitor. Je krijgt twee DisplayPort 1.4 aansluitingen. Je krijgt 1 HDMI 2.0 aansluiting met HDCP 2.2.

Je krijgt 2 USB-C 3.2 Gen 1 poorten. Ook krijg je 4 USB-A poorten waarvan één met een snellader. Tenslotte krijg je nog een gigabit netwerkaansluiting en een 3.5mm audio aansluiting. Je kunt dus een clean desk houden omdat je alles via één USB-C kabel op je MacBook Pro kunt aansluiten. Dat doet Philips echt goed. Bovendien wordt jouw laptop op volle snelheid opgeladen.

USB-C Docking

MMD voorzag de Philips monitoren al vlot van USB hubs. Bij de grote broer van deze monitor zagen we een meer dan volledige USB-C hub. Maar met 60 Watt te verdelen, kwam die monitor soms stroom tekort. Met deze Philips Brilliance 439P9H zal dat minder snel een probleem worden. De nieuwe docking heeft namelijk 90 Watt te verdelen over de aangesloten apparaten. En ja, jouw MacBook Pro en MateBook 13 kunnen dus ook op volle snelheid laden. Die krijgen maximaal 75 Watt via PowerDelivery 3.0.

Speakersysteem

Sluit je zelf geen speakers op de monitor aan, dan is het goed om te weten dat de monitor zelf ook best aardige speakers heeft. Er zitten twee 5 watt speakers in voor de stereoweergave. Deze produceren een prima, maar niet opmerkelijk geluid.

Windows Hello Webcam

De webcam van deze monitor is groot. Daar moeten immers meerder camera’s en infraroodsensoren in. Het is een echte Windows Hello webcam. Daarmee kun je jezelf authentiseren in Windows 10. Je hoeft dan dus geen wachtwoord meer in te tikken om in te loggen op jouw computer.

De camera kan in het display worden geklikt wanneer je deze niet gebruikt. Dit geeft een verhoogd gevoel van privacy. Het naar voren laten komen en wegklikken is helaas wel een handmatige actie. Wat was het stoer geweest als de camera alleen naar voren zou komen wanneer deze om een reden geactiveerd wordt.

De kwaliteit van de camera is gemiddeld. Hoewel er wel is geïnvesteerd in Windows Hello, blijft het een 2 megapixel camera met een niet al te lichtsterke lens. Voor vloggers loont een losse camera, maar voor een beetje Skype gebruik is dit echt prima.

On screen menu

Het in screen menu van de Philips 439P9H ziet er heel netjes uit. Jarenlang was bediening echt een ramp omdat Philips met zo min mogelijk knoppen wenste te werken. Net als andere merken overigens. Bij deze monitor heb je weer vier knoppen om te gebruiken en dat werkt erg plezierig. Bovendien is er een Windows app waarmee de instellingen van de monitor ook goed kunnen worden aangepast. En dat is pas echt handig!

Gamen op de Philips Brilliance 439P9H

Voor gamers is er goed en slecht nieuws. Een hardcore gamer zal aan de 100Hz van dit display echt niet genoeg hebben om competitief in een shooter te zitten. Maar speel je RTS games en andere games die net iets minder snelheid vragen, dan is het prima gamen op dit display.

Energieverbruik

Wat tof is, is dat Philips echt bezig is met het zo laag mogelijk houden van de energieverbruik. Dit doen ze onder anderen in de USB-C hub. Wanneer de monitor op standby gaat, gaat de USB-C hub ook op standby. Dit kun je afzetten als dit storend is, maar eigenlijk is het gewoon heel slim. Wel moet je even bedenken dat, wanneer je toetsenbord aan de hub hangt, je de computer met de powerknop moet laten ontwaken. Immers staat je toetsenbord uit.

Conclusie Philips Brilliance 439P9H

Deze monitor plaatst me in een spagaat. De USB-C hub van de Philips Brilliance 439P9H is echt tot in perfectie uitgewerkt door fabrikant MMD. Dit is hoe het moet. Maar voor zo’n €150 meer koop je de 49 inch versie waarvan het display op alle fronten beter is. Terwijl dit ook gewoon een echt goede monitor is. Tsjah… deze lancering levert keuzestress op.

Philips Brilliance 439P9H Ultrawide Windows Hello monitor met USB-C hub kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

3 REACTIES

 1. Hi Arjan
  I hope you’re doing fine. Thank you for this very good article and the YouTube video.
  Although the both USB-C ports are labelled with 75W and 15W, do you know if the hub can charge two 45W laptops simultaneously (like the Lenovo ThinkVision P44w and the HP S430c do)?
  Thank you in advance for your feedback.
  Stay well.
  Best regards.
  Géraud

 2. Hoi Arjan,

  Op dit moment heb ik de 49″ versie.
  Ik krijg alleen op geen enkele manier de USB C verbonden met mijn laptop (deze heeft ook een USB C ingang).
  Heb jij hiervoor advies?
  Ik hoor het graag van je.

  Groeten
  Johan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.