LG zegt Mobile World Congress af, ZTE vermindert mogelijk aanwezigheid

Nog een kleine drie weken, dan reizen drie redacteuren van GadgetGear af naar Barcelona voor het Mobile World Congress… als er nog iets gepresenteerd gaat worden. De eerste twee afzettingen zijn een feit.

LG gaat niet naar MWC

Zowel LG als ZTE hebben aangekondigd niet naar het Mobile World Congress te gaan. Ze willen personeel niet onnodig blootstellen aan participanten en bezoekers die mogelijk het Coronavirus bij zich dragen.

In de wandelgangen horen we dat LG ook afspraken op de ISE beurs aan het afzeggen is. De stand zou er staan, maar met zo min mogelijk personeel. Het PR bureau kon dit gerucht nog niet bevestigen, maar ook niet ontkennen.

ZTE is mogelijk verminderd aanwezig

ZTE gaf in eerste instantie ook aan het MWC over te slaan. ZTE is een grote Chinese partij die langzaam probeert Europa binnen te komen. ZTE zegt nu wel aanwezig te zijn en haar technologie te tonen. Of ZTE dan ook met een volle bezetting komt is onbekend. Het kan goed zijn dat ZTE voor een minimale bezetting kiest. In die zin dat de stand toch al betaald is, maar dat onnodig personeel thuis wordt gehouden.

MWC gaat vooralsnog wel door

Het Mobile World Congress is van oudsher een evenement met veel Aziatische deelnemers. Het is de belangrijkste telecombeurs van Europa waar veel producten en diensten worden gepresenteerd. Hoewel 5G er al enkele jaren een thema is, zou dit het jaar zijn waarin 5G echt groots moet worden neergezet.

Praktische problemen

Naast de keuze of je wel je personeel naar zo’n massa evenement wilt sturen vanuit China, is er nog een ander praktisch probleem. Vele airliners zijn gestopt met vliegen op China, of hebben het aantal vluchten verminderd. Ook de export komt in gevaar. Er moeten aardig wat mensen en goederen worden vervoerd voor het MWC.

LG G9

LG zou in potentie het Mobile World Congress gaan gebruiken om de LG G9 te presenteren. Naar verwachting zal LG daar eigen, lokale evenementen voor gaan opzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram