Logo GadgetGear.nl
LG V60 ThinQ
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG introduceert de dual-screen LG V60 ThinQ 5G

LG was de eerste die zich terugtrok van het Mobile World Congress. Het toestel dat ze daar zeer waarschijnlijk zouden presenteren, is vannacht alsnog gepresenteerd. Het gaat om de LG V60 ThinQ 5G.

Met dit ontwerp, zet LG de waanzinnig fijne ervaring van e LG G8X ThinQ voort. Met de speciale dual-screen cover leverde dat toestel een waanzinnig fijne en productieve ervaring op hier op de redactie. Sterker nog, een deel van de GadgetGear.nl content wordt momenteel nog steeds geproduceerd op dat toestel.

8K video

Met de LG V60 ThinQ 5G zet LG opnieuw in op een technologische sprong. Dit keer de mogelijkheid om in 8K video te produceren met de camera. Na Samsung is LG het tweede grote merk dat dit doet in Nederland. Net als Samsung is LG een merk dat 8K TV’s verkoopt, dus een manier om 8K content te maken is meer dan welkom.

Camera’s

Waar andere merken zo veel mogelijk camera’s achterop hun toestellen plaatsen, houdt LG het met twee camera’s iets beperkter. Ik zeg twee camera’s omdat de derde een 3D TOF camera is. De main camera krijgt een 64 megapixel beeldsensor mee. De tweede is een 13 megapixel groothoek.

Audio

Het toestel komt met vier microfoons. Hiermee wil LG effectiever zijn in het wegfilteren van ongewenste geluiden in video’s. LG noemt dit voice bokeh. Dit is dus echt weer een toestel voor de content creators.

Overige specs van de LG V60 ThinQ 5G

Het toestel wordt geleverd met een forse 5.000mAh accu en een 6.8 inch OLED display. Het tweede display is exact gelijk aan het eerste. Uit ervaring met de G8X weten we dat er steeds meer apps komen die echt lekker tussen de twee displays kunnen schakelen. Dat werkt erg prettig.

Het toestel wordt gebouwd op de Qualcomm Snapdragon 865 chipset. Daarmee heb je de meest recente en snelste Qualcomm beleving in het toestel. De chipset krijgt 8GB werkgeheugen en, afhankelijk van de uitvoering, 256GB of 512GB opslagruimte.

In Nederland mag KPN exclusief de pre-order van het toestel doen. Het toestel zelf ligt pas in mei in de schappen. Een prijs is nog niet gecommuniceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.