Facebook en Intel zeggen techbeurs MWC af

Het lijkt de vaste ochtendprik te worden. Opnieuw zeggen een aantal grote techbedrijven hun aanwezigheid op het grootse Mobile World Congress af. Ditmaal zijn het de reuzen Facebook en Intel die de handdoek in de ring gooien.

Intel en Facebook sluiten aan in de rij die werd gestart door LG. Die liet afgelopen week al weten haar personeel niet naar Barcelona af te laten reizen door het gevaar dat het Coronavirus met zich meebrengt. In tussentijd sloten ook Nvidia, Amazon, Sony en Ericsson aan bij LG. Vannacht dus gevolgd door Intel en Facebook.

In tegenstelling tot de Amsterdamse ISE beurs die op dit moment in volle gang is (en waar ook de nodige afzeggingen zijn), is het Mobile World Congress erg progressief als het gaat om voorlichting rondom het Corona virus. De organisatie lijkt flink te investeren in het veilig laten verlopen van het evenement. Bovendien zijn de vliegtuigen en hotels geboekt en zijn standwerkers waarschijnlijk al vol in de voorbereiding.

Toch zou het zo zijn dat de organisatie van het MWC vandaag een topoverleg heeft over het virus. Vandaag zou de beslissing kunnen vallen om het evenement alsnog af te blazen, als we de BBC mogen geloven. Ondertussen liet Showstoppers, een belangrijk nevenevenement in Barcelona, gisteravond nog nadrukkelijk weten door te gaan. Net als de directe concurrent Pepcom.

2 reacties

  1. Nokia, HMD, Orange, Vodafone en Deutsche Telekom, Ercisson kwamen hier vandaag ook bij. Ik had via social begrepen dat jullie ook daar zouden zijn. Gaan jullie nog wel andere evenementen aldaar (hoewel het niet zeker is of die door gaan) bezoeken of???

    1. Inmiddels heb je begrepen dat de beurs is afgezegd. Toch lijken er lokale initiatieven zijn om toch een aantal productlanceringen te doen. Mogelijk vertrekt toch één van ons komend weekend naar Spanje om daar wat verhalen te produceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.