Xiaomi gaat betalen voor HEVC ondersteuning op haar smartphones

Xiaomi Mi Pad

Xiaomi is keihard bezig om een voet in de Europese smartphonemarkt te krijgen. Vroeger stond het merk bekend om het schaamteloos kopiëren van anderen. Inmiddels laat het merk zien intellectueel eigendom wel zeker te respecteren. Zo gaat het nu ook betalen voor het opnemen van 4K video’s in het geoptimaliseerde HEVC formaat.

HEVC is ook bekend als H.265 of MPEG-H Part 2. Het is dé videostandaard die vele fabrikanten al jaren gebruiken. In tegenstelling tot de H.264 standaard die al jaren voor FullHD content wordt gebruikt, ligt de compressie bij H.265 veel hoger. Daarnaast is het grid waarop compressie wordt toegepast veel fijner. Hierdoor ogen 4K beelden veel scherper. Zo wordt een groot deel van de 4K content op GadgetGear.nl al jaren opgenomen in H.265 met smartphones van o.a. Huawei.

Met het betalen voor de licenties, krijgt Xiaomi nu ook toegang tot de laatste technologie die bij de licentie hoort. Hierdoor kunnen Xiaomi gebruikers profiteren van de beste resultaten die H.265 te bieden heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.