Arjan Olsder
Arjan Olsder

VS laat geen Chinese drones meer vliegen

Dronebouwer DJI doet al jaren haar best om, met name de overheid in de VS, te garanderen dat het bedrijf privacy hoog in het vaandel heeft staan. Maar daar de data van menig Chinese drone over een internetverbinding verloopt, houdt de VS de Chinese drones toch massaal aan de grond.

Het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een vliegverbod voor Chinese drones uitgevaardigd voor de eigen overheidsinstanties. Daarmee zijn bijna duizend drones terug in hun doos gegaan. Drones die werden ingezet bij rampen, maar ook bij grenscontroles. De drones mogen voorlopig alleen nog vliegen bij de bestrijding van bosbranden.

Het is nog onbekend of de VS over zal gaan op een handelsverbod met merken als het grote DJI. Eerder kondigde de VS al handelsverboden af met onder anderen Huawei. Net als Huawei, is DJI een marktleider in haar veld. Een handelsverbod zou DJI flink kunnen beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.