Ring verkoopt gebruikersdata klanten door

Opnieuw is er een onderzoek die de privacy van Ring gebruikers aan de kaak stelt. Vorig jaar bleek al dat 400 Amerikaanse politiekorpsen toegang hadden tot de streams van Ring camera’s. Nu blijkt Ring de data van gebruikers te verhandelen met derden.

Uit onderzoek van EFF (Electronic Frontier Foundation) zou blijken dat vier marketingbedrijven toegang krijgen tot de persoonlijke data van Ring klanten, wanneer zij de app op hun smartphones hebben. Zo wordt het smartphone ID doorgezonden, evenals andere sensordata van het toestel, de naam van de gebruiker en informatie over de internet provider(s). Ring vraagt vooraf geen toestemming om deze data aan derden door te geven.

Ring is sinds 2018 onderdeel van Amazon. Naast slimme deurbellen, produceert Ring ook allerhande reguliere IP beveiligingscamera’s. Ring is ook één van de grootste adverteerders op het sociale netwerk NextDoor in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events