Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Razer Viper Gaming Muis met 5 sterren.

The Good
  • Low profile
  • Goed instelbaar
  • Zeer fijne optische sensor en optische switches
  • 8 instelbare knoppen

Razer Viper Gaming Muis kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

De Razer Viper is een gaming muis die echt met alles en iedereen overweg moet kunnen. Dit merk je meteen in de opbouw van de muis; namelijk voor links- en rechtshandig gebruik en de DPI switch aan de onderkant.

Unboxing

In de verpakking vinden we de muis, maar natuurlijk ook een Razer fanpack, want zo mogen we de documentatie wel noemen. Een brief die jou als koper nog even complimenteert, een mooie Razer sticker. Deze jongens weten precies hoe het moet.

Design

De Razer Viper is ontwikkeld voor links- en rechtshandig gebruik. Een nieuwe flexibele draad zorgt ervoor dat je deze nauwelijks voelt tijdens het gamen. Iets dat ik zelf enorm belangrijk vindt tijdens het gamen. Razer noemt dit haar SpeedFlex Cable.

Optische sensor

De Razer Viper is een muis die een beetje thuishoort in het middensegment. Niet te duur, maar zeker geen budget. Dit zien we terug als we naar de techniek kijken die Razer in deze muis legt. Dit begint met de optische sensor, alweer de vijfde generatie van Razer. Deze heeft een nauwkeurigheid van 99,4% volgens de specificaties van de fabrikant. De resolutie loopt op tot 16.000 DPI en de lift off detection is precies goed voor shooters.

De resolutie kun je, ook nu weer, schakelen. Niet meer met een knop bovenop, maar met een knop aan de onderkant. Dit is heerlijk voor gamers omdat je niet langer per ongeluk de DPI switch aanraakt. Voor grafische gebruikers van gamingmuizen is dat wat minder comfortabel. In programma’s als Photoshop kan het heerlijk zijn om de DPI van een muis omlaag te knallen om zo pixelperfect te kunnen werken. De DPI kan in op vijf niveaus worden ingesteld. Die niveaus zijn met de Razer Synapse software in te stellen en worden in het geheugen van de muis opgeslagen.

De sensor registreert 450 inch per seconde. Dat is een kleine tien meter per seconde. Natuurlijk is dit een snelheidsaanduiding. Het is niet zo dat Razer echt verwacht dat je tien meter per seconde over jouw muismat beweegt.

Optische schakelaars

Wat je misschien niet verwacht, is dat Razer de twee muisknoppen van optische schakelaars heeft voorzien. Deze zijn echt hypernauwkeurig. Ze zijn gemaakt om 70 miljoen clicks mee te gaan. Dat hebben we hier op de redactie nog niet helemaal getest. Maar de nauwkeurigheid is iets waar we zeer van onder de indruk zijn.

Zo’n Razer optische schakelaar voor de muis werkt dus met licht in plaats van een normale schakelaar die een klik registreert wanneer twee metalen onderdelen elkaar aanraken. In deze muis wordt met infrarood licht gewerkt. De onderbrekingen van het licht worden gemeten in 0.2 milliseconde. Bovendien vinden er minder foutieve metingen plaats.

Razer Chroma Verlichting

Qua Chroma verlichting is de Razer Viper een erg subtiel apparaat. Het is vooral het logo achterop dat opvalt. Met de software van Razer is deze gemakkelijk in te stellen. Bovendien is het zo dat, wanneer je meer Razer gear hebt, alles gesynchroniseerd kan worden.

Conclusie: Razer Viper

De Razer Viper lijkt een relatief eenvoudige muis, maar niets is minder waar. Onder het zwart-plastic uiterlijk ligt een berg aan performance components. Onderdelen die er voor zorgen dat jouw bewegingen en acties snel en nauwkeurig merkbaar worden in de game die je speelt.

Razer Viper Gaming Muis kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.