Review: Razer Kraken Stormtrooper Edition

Razer Kraken Stormtrooper Edition

Hij ziet er niet alleen dik uit, hij komt met dikke 50mm drivers aan beide kanten. Die ook nog eens aangestuurd kunnen worden voor een 7.1 surround sound ervaring. Dit is de Razer Kraken Stormtrooper Edition.

Unboxing

Heeeeeel eerlijk… deze headset ligt echt wel wat stoerder in het doosje dan de originele Razer Kraken. Met het wit-zwarte design maakt dit gewoon net even wat meer indruk op me. We vinden het volgende in deze doos;

  • Razer Kraken Stormtrooper Edition
  • Wit-zwarte audio split kabel voor PC gebruikers
  • Razer fanpack met documentatie en een sticker

Design

Qua design heeft Razer hier echt een pronkstukje afgeleverd. De hele hoofdband geeft een retro Star Wars gevoel. Niet alleen qua looks van de oude films, maar ook van de games uit die tijd. De manier waarop de zwarte lijnen naast het logo zijn getrokken, is hoe in 8-bit games menig horizon van space shooters eruit zag. Je had immers te weinig kleuren voor echte gradients.

De grote over-ear oorschelpen laten aan de buitenkant de bekende helm van de stormtrooper zien. Aan de binnenkant zien we het insigne van The Empire.

Aansluitingen

De Razer Kraken Stormtrooper Edition komt standaard met een gecombineerde 3,5mm audio plug. Daarmee kun je hem zonder moeite aansluiten op Xbox One X controllers, PlayStation 4, Nintendo Switch, de meeste gaming laptops, PC’s, smartphones en tablets. Mocht jouw tablet of smartphone geen 3,5mm ondersteunen, moet je zelf even een verloop naar USB-C regelen. Vraagt jouw laptop of PC om een gesplitste aansluiting, dan levert Razer daar wel een verloopkabel voor mee. Die is nog een meter langer, wat erg comfortabel is.

Draagcomfort

Met de dikke hoofdband en de zachte oorkussens, is dit een headset die je met plezier uren achtereen kunt dragen. Doordat de microfoon ingetrokken kan worden, is hij ook echt prima voor gebruik op straat.

Razer Kraken Stormtrooper Edition Afstandsbediening

Audiobeleving

Razer heeft de Razer Kraken Stormtrooper Edition uitgevoerd met 50mm drivers. De reden daarvan is niet alleen het hoge volume dat je kunt bereiken, maar omdat zulke grote drivers veel ruimte overhouden voor een enorm hoge audiodynamiek op een normaal volume. Je hoort veel laag, maar ook veel details in het hoog. Dit laatste is voor gamers echt super belangrijk. Je hoort namelijk erg snel dat een tegenstander eraan komt.

Voor PC gamers is er nog een leuke bonus. PC’s kunnen met Razer AppEngine deze headset aansturen met virtual surround sound. Razer claimt 7.1, maar dat is vooral marketing. In de praktijk geeft de headset vooral een gevoel of iets ook van voor of achter komt, naast het links en rechts van een standaard gaming headset. En dat geeft je toch een heel sterk voordeel.

Razer Kraken Stormtrooper Edition Microfoon

De microfoon is ook iets waar Razer echt de laatste jaren in heeft geïnvesteerd. De microfoon filtert ruis en holte met gemak weg. In het laatste deel van de video hierboven spreek ik alles in over de microfoon en hoor je hoe ontzettend goed dit is.

Conclusie: Razer Kraken Stormtrooper Edition

Hij laat zich overal op aansluiten. Het geluid is waanzinnig goed. Microfoon is geweldig en hij is prettig om te dragen. Hier kunnen we geen woord over vuil maken. Deze headset verdient goud!

Razer Kraken Stormtrooper Edition kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Hoog draagcomfort
  • Erg goed geluid
  • 7.1 Virtual Surround onder Windows
  • Erg goed uitgevoerd design

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Razer Kraken Stormtrooper Edition kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com