Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 - Elektrische tandenborstel met 4 sterren.

The Good
 • Prachtig design
 • Hoge kwaliteit poetsen
 • Verschillende standen
 • Poetsrapport met app
 • Laadglas
 • USB Reis-etui
The Bad
 • Prijs

Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 - Elektrische tandenborstel kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Philips komt geregeld met nieuwe innovatie. Waar we vorige keer al de DiamondClean Smart reviewde, komt Philips nu met de DiamondClean HX9911/13. Is dit een upgrade? Minder Smart? Lees de review van de Philips Sonicare DiamondClean 9000 series hier op GadgetGear.nl

Poetsen, poetsen, poetsen! We doen het allemaal, maar wel vaak genoeg? Goed genoeg? Een elektrische tandenborstel biedt uitkomst. De DiamondClean HX9911/13 van Philips is een oplossing in het hogere segment. Prachtige schone en gladde tanden binnen een enkele poetsbeurt. Ik heb het ervaren en deel het graag in deze review.

Unboxing

Wat een prachtige verpakking! Dit voelt met recht als een cadeau! In deze schitterende verpakking vinden we:

 • Philips Sonicare DiamondClean
 • Opzetborstel
 • Oplaadglas
 • Oplaadreisetui met USB, die ook als powerbank dient

Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13

De DiamondClean 9000 series komt uit het tijdperk van intelligente tandenborstels. Dat uit zich in een aantal vernuftigheden. Even kort samengevat bevat de tandenborstel een connectie via Bluetooth met je telefoon, heeft het een sensor voor de poetsdruk, een sensor voor het vervangen van borstelkopjes, verschillende poetsstanden en een slimme oplossing om de tandenborstel op te laden in het laadglas.

In het bos met elektrische tandenborstels kan je snel de weg kwijtraken. De hoogste prijs is niet altijd de hoogste kwaliteit. Wat is nodig? Smart? Coaching? Of hebben we hier in de praktijk geen tijd voor? Waar we vorige review erg enthousiast waren over de coaching app van de DiamondClean Smart blijkt dat na lange tijd poetsen dat we de app en poetscoaching niet of nauwelijks gebruiken. De nieuwe DiamondClean welke we in deze review testen is niet compatibel met de coaching app, maar lijkt vrijwel het zelfde als de voorganger. Laten we deze twee eens naast elkaar zetten en enkel kijken naar de verschillen:

 

Het grootste verschil zit ’em dus voornamelijk in hele kleine dingen. Veel is namelijk gelijk zoals de afmetingen, gewicht, poetsdruksensor, aantal omwentelingen per minuut. Wat afwijkt is de prijs. De HX9954 (Smart) komt uit 2017 en kost nu nog 260,- euro. De HX9911 komt uit 2019 en kost 219,- euro. Verder zien we in het schema dat de oplaadtijd, de poetstanden en operatieduur wat afwijken. Ook had je bij de 9954 voor de verschillende standen, ook verschillende borstels. Bijvoorbeel de Tongue care borstel. Deze borstels heb je niet meer voor de 9911. De Coaching via de app is ook veranderd. Niet meer live poetsen via de app, maar wel een achteraf report. Je zou je dus kunnen afvragen of je 219,- euro wenst te betalen of 260,- en hierbij een applicatie/verschillende borstels voor terugkoopt.

Het oplaadglas

Ja, sorry hoor. Maar dit is echt het eerste wat opvalt als je de Sonicare uitpakt. Er zit een glas bij. Nu is dat niet zo schokkend, maar dit glas (gewoon een glas) plaats je op een oplaadframe waardoor je de tandenborstel enkel in het glas hoeft te leggen, zetten of laten glijden en het laad direct je tandenborstel op. Geen nood om precies een oplaad stick of contactje te moeten aanraken. Je hoeft niet te passen en te meten. Nee, het hele glas geleidt de stroom naar je tandenborstel. Dit zonder gevaar voor een schokje, met zowel een natte borstel als een droge. Hoe werkt dat? Geen idee, het grote geheim van Philips denk ik.

 

 

De poetsstanden

De DiamondClean Smart beschikt over 4 poetsstanden. Persoonlijk gebruik ik enkel de Clean stand, dit is de dagelijkse stand zonder toeters of bellen. Deze duurt twee minuten en geeft bij ieder deel in je gebit een voelbare, andere trilling zodat je weet dat je van kant kunt wisselen.

Je kunt kiezen uit de standen Clean, White+, Gum Health en Deep Clean+ De Clean-poetsstand is bedoeld voor buitengewone dagelijkse reiniging, White+ is voor het verwijderen van vlekken, Gum Health reinigt het tandvlees voorzichtig maar effectief en Deep Clean+ geeft een verfrissende, grondige reiniging. De tandenborstel heeft drie sterktes, zodat je kunt kiezen voor een sterkere reiniging of een mildere reiniging voor een gevoelige mond

Geen Smart app

De Smart app met Coaching van de Smart variant zit niet bij deze tandenborstel. Wel is er een app die geen live coching geeft, maar wel de begeleiding die je nodig hebt om gezonde poetsgewoonten te verbeteren en vast te houden tussen de tandartscontroles door. De ingebouwde slimme sensoren laten weten wanneer je te hard poetst. Door je tandenborstel aan de Sonicare-app te verbinden, krijg je een gepersonaliseerd voortgangsrapport dat helpt om te bekijken en te verbeteren.

Cool USB-reisetui

Volgens de cijfers kan je twee weken poetsen zonder te laden. In de praktijk kom ik op een week bij tweemaal daags poetsen.  Als de accu leeg raakt wanneer je onderweg bent, heeft Philips een gaaf  USB-reisetui als oplader meegeleverd. Plaats de tandenborstel in de houder en sluit deze aan op je laptop of een stopcontact.

Conclusie

De Philips Sonicare DiamondClean HX9911/13 is wederom een prachtige borstel. De poetservaring is geweldig en duidelijk merkbaar wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld een (gewone) Sonicare borstel van een euro of 30,- . Je tanden zijn direct glad en megaschoon. Het verschil is 100% duidelijk. De borstel ziet er prachtig uit en heeft hele gave extra’s. Qua nadeel kan ik alleen de prijs maar aanstippen. De borstel is geweldig, maar ook wel stevig in de prijs. Niet voor iedereen weggelegd, terwijl dit juist zo’n prachtig artikel is met een dikke plus in de gezondheid.  Een prijzig borstel, maar wel de mooiste en de beste in zijn klasse. Zijn voorganger won in 2017 al een prijs voor beste elektrische tandenborstel van het jaar die kwam toen voor ruim 300,- europ de markt. Deze 9911/13 is even goed qua poetsen en omwentelingen, maar iets voordeliger. Dan weegt de laadtijd niet veel mee en de Smart Coaching app ook niet. Mijn advies is; kies voor een iets grotere investering en deze Sonicare HX9911/13 want het resultaat is subliem.

Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 - Elektrische tandenborstel kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.