Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de IT Chapter Two met 4.5 sterren.

The Good
  • Het verhaal gaat eindelijk verder
  • Betere effecten dan in de eerste film
  • Sterke casting

IT Chapter Two kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het boek van It wordt gesloten. In ieder geval voor nu doen. Het blijft immers een horrorfilm, dus je weet nooit wanneer het boek ooit nog eens open zal gaan. En wij mochten in 4K genieten van deze film.

De geschiedenis van IT

It begon als een miniserie van twee, lange afleveringen in 1990. Een miniserie op basis van het originele boek van Stephen King. In het oog van het publiek, was het echter geen miniserie, maar waren het meer twee afzonderlijke films. Als zodanig begon Warner Bros. de miniserie in 2017 om te zetten naar volwaardige films die ook nu weer goed lang duren 😊

Het leuke van de nieuwe films is ook dat het niet zomaar remakes zijn. Wie het origineel heeft gezien, zal bij de eerste film uit 2017 het gevoel hebben dat het enigszins aansluit, maar dan jaren later. Dat is ook in de nieuwe film weer het geval. En ja, natuurlijk zijn er bepaalde scenes die letterlijk overeenkomen met het origineel, maar er is ook voldoende dat echt anders is geworden.

IT Chapter Two

De eerste IT werd afgesloten met een bloedpact. Clown Pennywise leek verslagen, maar de groep was niet overtuigd van zijn ondergang. Zoals Amerikaanse kids dat destijds deden, sneden ze hun handen open om zo met elkaar bloed uit te wisselen en zo een ultieme belofte aan elkaar te doen. In IT Chapter Two is de looserclub volwassen geworden. Alleen Mike Hanlon (Tim Reid) is in het dorp blijven wonen. Hij blijkt als enige alles nog te weten over de avonturen met Pennywise. De rest van de groep lijkt alles te zijn vergeten.

Op een avond is het circus weer in de stad. Een homoseksuele jongen wordt half aangevreten door het monster dat ze IT noemen. Overigens valt op dat hij in deze film echt alleen nog de verschijning heeft van een clown. In de Miniserie wat hij onder anderen veel te zien als weerwolf.

Mike herkent de sporen van geweld die IT op het lichaam heeft achtergelaten. Hij speurt de loserclub op en vraagt ze terug te komen naar Derry. Om opnieuw de strijd met IT aan te gaan. Op één na, komen ze allemaal terug. En hoewel ze het liefst net zo hard weer zouden vertrekken, zijn ze al snel in de ban van IT.

Extra’s

Warner Bros. verwent de fans echt met deze release van IT Chapter Two. Niet alleen de film is op 4K uitgewerkt, natuurlijk krijg je ook de Blu-Ray met de standaard extra’s. Maar er is ook nog een tweede Blu-Ray met bonusmateriaal.

Zo krijg je documentaires over de productie van zowel de eerste als de tweede film. Ook gaan ze dieper in op het karakter Pennywise en hoe die de vorige aanval van de Losersclub heeft overleefd. Het meest interessante is nog het materiaal over de Deadlights die een centrale rol spelen in deze film.

Conclusie: IT Chapter Two

Met IT Chapter Two sluit Warner Bros. het verhaal dat Stephen King tot nu toe heeft geschreven. Dit keer met kids uit de 80’s en de volwassenen van pak hem beet, tien jaar geleden. Het team heeft duidelijk meer budget gekregen, want de special effects zijn een stuk heftiger dan in de eerste film. Ook voelt het aan alsof het originele tweede deel van veel meer diepgang is voorzien.

IT Chapter Two kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.