Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de ACT USB-C to Dual HDMI Hub MST AC7012 met 5 sterren.

The Good
  • Snel en simpel twee monitoren aansluiten
  • Tot 60Hz
  • 1x 4K of 2x FullHD

ACT USB-C to Dual HDMI Hub MST AC7012 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Wil je snel twee displays aansluiten op je MacBook, Matebook of andere laptop, via USB-C? De Nederlanders van ACT bedachten de ACT USB-C to Dual HDMI Hub MST AC7012.

Unboxing

In de verpakking vinden we de ACT USB-C to Dual HDMI Hub MST en de bijbehorende documentatie. Meer is niet nodig.

Design

De ACT USB-C to Dual HDMI Hub MST is een USB-C hub met twee HDMI aansluitingen. Deze zitten keurig in een aluminium behuizing. De kleur komt overeen met Space Gray van Apple. Toevallig ook de kleur van de Huawei MateBook series.

Ook de plug is voorzien van zo’n aluminium behuizing. De plug zelf is goudkleurig. De korte kabel en kabelaanzetten zijn duidelijk van hoge kwaliteit gemaakt.

Specs

De ACT USB-C to Dual HDMI Hub MST kan tot 4K 60Hz weergeven, maar enkel bij het gebruik van een enkel display. Bij gebruik van twee displays, kun je ze nog steeds op 60Hz aansturen, maar met een maximale resolutie van 1.080×1.920 ofwel FullHD. Dat zal voor de meeste gebruikers waarschijnlijk dik in orde zijn.

Voor het weergeven van het beeldsignaal, maken deze hubs gebruik van DP Alt Modus. Dat moet wel op jouw apparaat aanwezig zijn. In onze tests zien we dit op de Apple MacBook 13 bij alle linker USB-C poorten en bij de Huawei MateBook 13 bij de rechter USB-C poort. Android smartphones snappen niet altijd het tweede display, maar één display aansturen lijkt daar bij vrijwel geen enkel merk een probleem. Huawei en Samsung smartphones schakelen netjes naar een soort desktop modus.

ACT USB-C to Dual HDMI Hub MST

Conclusie: ACT USB-C to Dual HDMI Hub MST

In onze tests doet de ACT USB-C to Dual HDMI Hub MST exact wat hij moet doen. De bouwkwaliteit is top, dus kunnen we niet anders dan vijf sterren geven voor deze handige accessoire.

ACT USB-C to Dual HDMI Hub MST AC7012 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.