Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet AC7055 met 5 sterren.

The Good
  • Behaalt met gemak de snelheden op de doos
  • Veel aansluitingen
  • Relatief goedkoop
  • Ideaal als tweede hub

ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet AC7055 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Uit Nederland, komt de ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet. Een nieuwe USB-C hub die relatief gunstig geprijsd is. Dit komt vooral doordat dit één van de weinige USB-C hubs is, zonder HDMI aansluiting en power passthru, maar verder met alles dat handig is op kantoor. Je kunt stellen dat dit vooral een secundaire USB-C hub is.

Unboxing

In de verpakking van de ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet vinden we de hub en de juridische documentatie die er verplicht bij moet zitten. Meer hebben we ook niet nodig.

ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet AC7055 USB poorten

Design

Het design van de ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet komt bekend voor. Verschillende andere merken hebben inmiddels een vergelijkbare USB-C hub in de schappen liggen. Wel heeft ACT erin geïnvesteerd om de aluminium behuizing echt in de space gray kleur van Apple te krijgen. Dezelfde kleur wordt ook door Huawei gebruikt in haar MateBook series. Ook daarmee hebben we deze hub getest.

ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet AC7055 UTP poort

Op de lange kant van de hub vinden we drie USB 3.2 poorten. Op de kopse kant is de gigabit ethernetpoort geplaatst.

Prestaties

We hebben de ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet getest op zowel de Apple MacBook Pro 13 uit 2017 als een Huawei MateBook 13. Deze hub maakt puur gebruik van de USB-C standaard en kan dus op iedere USB-C poort worden gebruikt.

ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet AC7055 met de Apple MacBook Pro 13 2017

De drie USB-C poorten zijn SuperSpeed poorten en hebben een theoretische maximale datasnelheid van 5Gb per seconde. We ervaren de verwachte snelheid van de aangesloten apparaten. Dat zit dus wel goed. Wel moet je er rekening mee houden dat de USB-C aansluiting ook op basis van USB 3.1 is. Dus de maximale bandbreedte van alle USB aansluitingen en de Gigabit LAN aansluiting samen kan niet over de theoretische maximum van 5Gp per seconde heen.

Wil je apparaten opladen op deze poorten, hebben ze gezamenlijk 900mAh aan laadstroom beschikbaar. En dat kan minder zijn op basis van het type laptop dat je gebruikt.

De UTP netwerkpoort zou een Gigabit poort moeten zijn. Ook hier ervaren we keurig de gigabit snelheden die we verwachten op deze hub. Niets aan de hand dus.

Conclusie: ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet

Ik hou van apparaten die gewoon exact doen wat er op de specificaties staat. Bovendien is het design van de ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet zeer goed afgewerkt. Het enige dat ik kan doen, is dit product de maximale 5-sterren geven.

ACT USB-C Hub with Gigabit Ethernet AC7055 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.