ACT HDMI Repeater 4K (AC7820) Verpakking
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: ACT HDMI Repeater 4K (AC7820)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • 4K 60Hz tot 40 meter verlengen
  • 4K 30 Hz tot 25 meter verlengen
  • Volledige ondersteuning voor HDMI 2.0

THE BAD

Moeite om je HDMI signaal over een langere afstand te verplaatsen? Bijvoorbeeld voor een projector? Met de ACT HDMI Repeater 4K gebruik je de stroom op de kabel om het digitale signaal te boosten.

Unboxing

In de verpakking van de ACT HDMI Repeater 4K vinden we alleen de repeater zelf. Daar stroom uit de kabel wordt getapt, heb je geen adapter of iets dergelijks nodig.

ACT HDMI Repeater 4K (AC7820)

Design

Qua design wijkt de ACT HDMI Repeater 4K sterk af van andere ACT producten die we hebben getest. Geen mooie aluminium behuizing. Gewoon, praktisch plastic… wit met een grijze opdruk en een indicatie LED die laat zien dat de booster werkt.

Gebruik

De ACT HDMI Repeater 4K is een kastje met twee female HDMI poorten. Daarmee zet je dus twee HDMI kabels aan elkaar. Simpel en effectief. Zowel FullHD als 4K signalen kunnen tot 60Hz worden vervoerd over deze aansluiting. Wanneer je 60Hz gebruikt, is de maximale afstand 25 meter. Bij 30Hz kun je zelfs tot 40 meter verlengen met deze booster. En ja, natuurlijk is er ook ondersteuning voor 3D. Dat is namelijk niet heel bijzonder omdat 3D beeld geen hogere bandbreedte nodig heeft.

Conclusie: ACT HDMI Repeater 4K

Ik heb de ACT HDMI Repeater 4K getest met een aantal zeer lange HDMI kabels. De versterker doet precies wat ACT belooft. Het kastje is mooi klein, dus goed uit het zicht te werken. We kunnen deze dus alleen maar de maximale score meegeven.

AC7820 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.