Review: ACT AC7035 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable

ACT AC7035 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable Verpakking

Je smartphone of laptop gemakkelijk en snel op een DisplayPort monitor aansluiten? De Nederlanders van ACT brengen hiervoor de ACT AC7035 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable op de markt.

Unboxing

De ACT AC7035 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable zit verpakt met alle juridisch verplichte documentatie. Geen meeneemtasje of iets dergelijks. Hoeft ook niet echt van ons.

ACT AC7035 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable Verpakking

Design

ACT heeft inmiddels een duidelijke designsignatuur als het gaat om pluggen en materialen. Zo zien we pluggen in de kleur Apple Space Gray. Daarmee sluit hij prachtig aan op de MacBook Pro, maar bijvoorbeeld ook op de Huawei MateBook 13 series. De kabel aanzet is ook stevig, net als de mantel van de kabel. Hiermee probeert ACT niet alleen een net stukje design neer te zetten, maar ook de levensduur van de kabel zo lang mogelijk te houden. De pluggen zelf lijken verguld. Dat ziet er netjes uit, maar doet eigenlijk niets voor de prestaties omdat de signalen digitaal zijn. In de tijd van analoge kabels was dat wel echt een voordeel. De kabel meet 1.8 meter lang.

Prestaties

De ACT AC7035 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable is een kabel die een maximale resolutie van 4K op 60Hz aan kan. Daarbij gebruikt de kabel de DisplayPort 1.2 standaard. Daarmee is de kabel ook compatible met DisplayPort adapters die het signaal weer kunnen omzetten naar VGA, DVI en HDMI. Maar ACT heeft daar ook specifieke USB-C kabels voor.

ACT AC7035 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable

DisplayPort 1.2 is gemaakt met een maximale datasnelheid van 17.28Gb per seconde en voldoet ook aan High Bit Rate 2 (HBR2). Hierdoor ondersteunt de kabel ook veel kleurruimten wat weer interessant is voor iedereen die met fotobewerking bezig is. Denk aan volledige ondersteuning voor xvYCC, scRGB en Adobe RGB.

Let er wel op dat jouw apparaat DP Alt Modus moet ondersteunen om deze kabel te gebruiken. Het gros van de moderne laptops, smartphones en tablets doet dit. Let er wel op dat bij laptops het kan voorkomen dat niet iedere poort dit ondersteund. Zo maakt het bij onze Apple MacBook Pro 13 2017 niet uit welke USB-C poort we gebruiken. Maar bij de Huawei MateBook 13 wordt DP Alt Mode alleen ondersteund op de rechter USB-C poort en niet op de linker. Ook de Huawei P30 Pro is succesvol met deze kabel tetest en gaat netjes over op desktop modus.

Conclusie: ACT AC7035 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable

Ook hier laat ACT weer een product zien dat precies doet waarvoor het wordt verkocht. Geen concessies. De kwaliteit van de componenten is ook echt goed. Dus wederom vijf sterren, ditmaal voor de ACT AC7035 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable.

ACT AC7035 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Behaalt moeiteloos de beschreven specificaties
  • Gebruik van stevige componenten
  • Ziet er heel netjes uit

THE BAD

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ACT AC7035 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl