Oppo Reno ColorOS 6.1
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oppo, Vivo en Xiaomi komen met alternatief voor Huawei Share

Hier op de redactie werden we er helemaal blij van, Huawei Share. De manier om tijdens events footage van de Huawei smartphones snel over te zetten op de Huawei laptop. Maar Huawei Share is beperkt tot Huawei hardware. Drie andere grote Chinezen hebben nu de handen ineengeslagen.

Onder de naam Peer 2 Peer Transmission Alliance, komen ze met een alternatief. Daarmee wordt het gemakkelijk om grote bestanden tussen de smartphones van Vivo, Oppo en Xiaomi te verplaatsen. Maar mogelijk ook naar derden. Het idee is niet om deze technologie exclusief te houden.

Net als bij Huawei, gaat het om de combinatie van Bluetooth en WiFi. Via Bluetooth wordt gemakkelijk een WiFi verbinding tussen de apparaten opgezet. Over die WiFi verbinding worden de grote bestanden verplaatst waar Bluetooth simpelweg de bandbreedte niet voor heeft.

Vivo en Oppo zullen de eerste merken zijn die deze technologie gaan implementeren. De komende maanden zullen we de functie dan ook gaan ervaren. Xiaomi heeft nog geen toezegging gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.