OnePlus gaat Privacy / smart Glass gebruiken in haar Concept One

OnePlus zal tijdens de CES haar Concept One smartphone presenteren. Daarin neem het merk een trend vanuit de interieurwereld mee. De Concept One zal aan de achterkant namelijk een stukje smart glass of privacy glass meekrijgen.

Van de interieurbouw naar de broekzak

Smart Glass of Privacy Glass is eigenlijk geen naam voor glas. Het is een naam voor een speciale folie die over het glas heen gaat. Hier zit een laag op die nog het meest lijkt op wat we kennen van oude LCD displays. Wanneer er geen stroom op staat, kun je er niet doorheen kijken door de kristalstructuur. Zet je spanning op het glas, keren de kristallen en kun je er wel doorheen kijken.

We zien al jaren kantoren uitgerust worden met deze folies. Ook in luxe hotels zien we dit veel terug in bijvoorbeeld douchecabines. Zelfs automaker McLaren gebruikt het in haar autodaken. En hey, daar ligt natuurlijk al jaren een relatie met OnePlus.

Lichtgevoeligheid

Daarmee stelt OnePlus zich meteen voor een belangrijke uitdaging. Want met deze technologie krijg je dan wel een heel spannend ontwerp, de lichtdoorlatendheid is niet top. En de vorige generatie smartphonecamera’s van OnePlus waren in onze tests al niet zo heel lichtgevoelig.

Echter, Oppo en Huawei werken al langer aan selfiecamera’s die achter het display van de smartphone zitten. Die hebben een nog grotere uitdaging qua lichtdoorlaatbaarheid van OnePlus. Het zou dus heel goed kunnen dat OnePlus dit probleem goed oplost.

Camera bump

Maar dan is er nog de camera bump. Momenteel is het alleen Oppo die echt inzet op smartphones zonder een bobbel bij de camera’s. Die bobbels zijn belangrijk omdat de lenssystemen van camera’s ruimte nodig hebben om licht op de beeldsensor te projecteren. Dit is ook de reden dat Huawei en Oppo hun periscoop camera’s plat hebben gelegd in de behuizing.

Te zien tijdens de CES

OnePlus is van plan om haar Concept One te demonstreren tijdens de CES. Wij zijn erg benieuwd hoe de kwaliteit van de camera gaat zijn. We hopen op een goed verhaal van de Chinese smartphonebouwer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.