Nintendo gaat stoppen met reparatie Wii consoles

Hij kwam in 2006 op de markt, en inmiddels heeft Nintendo al twee nieuwe consoles gepresenteerd. Natuurlijk de Nintendo Wii U, maar ook de Nintendo Switch. Tijd dus voor Nintendo om de Wii nu echt met pensioen te sturen.

Na 31 maart, zal Nintendo geen Nintendo Wii systemen meer repareren. Ook voor de fabrikant wordt het steeds lastiger om onderdelen voor de console te krijgen. Immers moeten die bij de fabrikanten in grote volumes worden afgenomen.

De Nintendo Wii was de eerste console waarbij Nintendo een einde maakte aan de wedloop waar het in zat. Niet langer ging Nintendo voor de meest krachtige hardware. Nintendo koos er voor in te spelen op de leukste hardware. Met de WiiMote als unieke manier om met de Wii games te spelen. Een strategie waar Nintendo nog steeds munt uit slaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram