Hij kwam in 2006 op de markt, en inmiddels heeft Nintendo al twee nieuwe consoles gepresenteerd. Natuurlijk de Nintendo Wii U, maar ook de Nintendo Switch. Tijd dus voor Nintendo om de Wii nu echt met pensioen te sturen.

Na 31 maart, zal Nintendo geen Nintendo Wii systemen meer repareren. Ook voor de fabrikant wordt het steeds lastiger om onderdelen voor de console te krijgen. Immers moeten die bij de fabrikanten in grote volumes worden afgenomen.

De Nintendo Wii was de eerste console waarbij Nintendo een einde maakte aan de wedloop waar het in zat. Niet langer ging Nintendo voor de meest krachtige hardware. Nintendo koos er voor in te spelen op de leukste hardware. Met de WiiMote als unieke manier om met de Wii games te spelen. Een strategie waar Nintendo nog steeds munt uit slaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.