Huawei P40 design gelekt?

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Vooralsnog moet Huawei nog starten met de uitrol van de Huawei Mate30 in Nederland. Toch lekte deze week al een tweetal renders van wat de Huawei P40 lijkt te zijn.

De Huawei P40 toont een verrassend gelijkwaardig ontwerp aan de Samsung Galaxy S20 series die al eerder lekte. De P series staat bij Huawei doorgaans voor een kleine verbetering van de camera, maar vooral de introductie van een nieuwe chipset.

Design

Het is dan ook verrassend dat het ontwerp van de smartphone wel heel sterk op de Samsung Galaxy S20 series lijkt. Oké, dochtertje Honor was eerder met een camera in een gat in het display, maar Huawei hield tot nu toe vast aan een minimale inkeping in de P series. Nu is er dus een relatief groot gat. Net als Samsung, kiese Huawei er namelijk voor om aan de voorkant twee camera’s te plaatsen. Bovendien lijkt er extra ruimte voor één of meerdere sensoren tussen de camera’s.

Huawei P40 Pro

Camera’s

Achterop zien we in eerste instantie vier camera’s. Wat we eigenlijk ook al kennen van het ontwerp van de P30 series, maar ook hier optisch gelijkend is aan de Galaxy S20 series. We zien twee hoofd camera’s, één mogelijke macro camera en opnieuw de periscoopcamera. Natuurlijk gaat het hier weer om technologie van Leica.

Chipset

De nieuwe chipset zou weleens de HiSilicon Kirin 990 kunnen zijn. Deze zal naar verwachting opnieuw op een 7nm schaal worden geproduceerd. Dit levert voordelen op qua temperatuur en energieverbruik. Huawei zou mogelijk ook voor 12GB werkgeheugen kiezen. Ook hier om weer mee te gaan met wat Samsung en OnePlus naar verwachting zullen doen.

Huawei P40 Pro

Huawei Mobile Services

Ook de Huawei P40 series zal last hebben van de handelsoorlog tussen de VS en China. Als gevolg verachten we opnieuw de afwezigheid van de bekende Google Apps, maar wel Android 10. Huawei zal het toestel voorzien van Huawei Mobile Services. Dit is haar eigen tegenhanger met onder anderen Huawei Maps. Een app op basis van de kaarten van TomTom. De Huawei Mate30 zal naar verwachting de eerste smartphone met Huawei Mobile Services in Nederland zijn.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram