Huawei Maps gaat op ‘Nederlandse’ kaarten draaien

We mogen best trots zijn. Met de komst van navigatie in Google Maps, had ons Nederlandse TomTom even flink te lijden. Ondanks dat Google een tijd lang voor haar kaarten aanklopte bij TomTom… maar er is goed nieuws. Grootmacht Huawei gaat nu de kaarten van TomTom groots inkopen.

Huawei heeft nog altijd een enorm marktaandeel, maar zit in haar maag met dat het geen Google Mobile Services meer mag gebruiken. Dit komt door het handelsverbod van de Amerikaanse overheid. Huawei heeft het afgelopen jaar dan ook hard gewerkt om het gat op te vullen.

Zo kan voor Gmail, ook de Huawei Mail app gebruikt worden. Voor Google Play kun je gebruik maken van de Huawei App Store en ook veel andere diensten worden naadloos geassimileerd door het Chinese bedrijf. Maar voor kaarten is dat lastig.

Huawei Mate X Fold met TomTom

Voor goede kaarten heb je bergen content nodig en auto’s op de weg die die kaarten up to date houden. Google heeft haar eigen vloot inmiddels rijden en ook Here timmert hard aan de weg. Maar bij het Nederlandse TomTom zit natuurlijk een schat aan kennis en ervaring.

En daar gaat Huawei slim op leunen. De deal was al een tijdje geleden beklonken, maar nu mocht het eindelijk openbaar worden. De kaarten van TomTom komen in de Huawei Maps app te zitten. En stiekem hopen we ook dat de fijne navigatie van TomTom wordt overgenomen.

TomTom verkocht vorig jaar al haar Telematics afdeling. Dat is de afdeling die voor zakelijke gebruikers de vloot in de gaten houdt. Het Japanse Bridgestone is daar eigenaar van. Het idee was om de focus vooral te leggen op technologie om auto’s autonoom te laten rijden. Met deze deal leeft de tak die de kaarten maakt ook weer op. Daar mogen we als Nederlanders best even trots op zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events