Ze mogen toch aan de slag in het Verenigd Koninkrijk. Het Chinese Huawei krijgt daar toch toestemming om 5G in het (bijna) voormalige lid van de EU uit te rollen.

De uitrol zal niet helemaal op basis van Huawei technologie gaan. De kern van het netwerk zal namelijk niet uit Huawei hardware bestaan. Huawei mag alleen de minder triviale componenten leveren. Daarnaast mag het netwerk voor maximaal 35% uit Huawei componenten bestaan. Toch een enorme opsteker voor de toeleverancier.

Eerder deze maand liet Huawei al zien hard te werken aan een goed alternatief voor Google Mobile Services op haar smartphones. Daarbij sloot het onder anderen een deal met TomTom voor het leveren van kaartdata.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.