Xbox Insiders, kunnen vanaf vandaag hun Xbox games ook spelen op Android smartphones en tablets. Microsoft heeft het preview programma nu ook opengesteld voor Nederlandse gamers.

Game Streaming

Via de game streaming app op de Android, is het mogelijk om de Xbox One controller te koppelen en daarmee games op de Xbox te spelen. Zonder dat de TV aan staat. Om het allemaal wat comfortabeler te maken, is er ook een speciale smartphone houder voor de Xbox One controller.

Xbox Game Streaming

xCloud

De plannen van Microsoft gaan echter veel verder dan game streaming via de eigen console. Uiteindelijk hoopt Microsoft succesvol te worden met xCloud. Daarbij draaien de games op servers in de cloud. Zeg maar, Netflix voor games. Je hoeft dan niet meer eenmalig de hardware aan te schaffen, maar gaat per maand betalen voor toegang tot de dienst.

Google doet inmiddels al iets vergelijkbaars, met Google Stadia. In het verleden konden we hier in Nederland ook OnLive gebruiken. Die dienst werd echter al snel opgeslokt door Sony. Ook Sony gaat onder haar PlayStation merk iets soortgelijks doen. Deze stappen zouden het einde kunnen inluiden voor gameconsoles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.