Het gaat niet goed met het Amerikaanse Citrix. Ooit dé standaard al het om remote desktop oplossingen voor het bedrijfsleven ging, maar nu het zwarte schaap in de wereld van de IT. Een groot deel van Nederland gooide Citrix deze week in de ban.

De problemen begonnen 17 december. Citrix bleek lek waardoor hackers gemakkelijk toegang krijgen tot de interne netwerken van bedrijven en overheden. Citrix bracht een noodoplossing uit, maar die werd lang niet altijd toegepast. In Nederland werden onder anderen een ziekenhuis in Leeuwarden en Gemeente Zutphen hierdoor gehackt.

Daarnaast bleek afgelopen week dat die noodoplossing ook niet echt waterdicht was. Het gevolg is dat vrijwel alle Citrix gebruikers gevaar lopen om gehackt te worden.

De afgelopen dagen waren er dan ook opnieuw vele bedrijven en overheden die de stekker uit de Citrix servers trokken. Schiphol, de tweede kamer, vele ministeries en gemeenten. Ook InHolland legde haar Citrix netwerk aan banden, maar moest daardoor wel tentamens afgelasten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.