CES: Samsung toont The Sero, QLED en 8K

Samsung The Sero

Samsung is lekker op dreef met de release van haar lifestyle TV’s. Met The Sero wordt een nieuw concept aan de lijn toegevoegd. Daarnaast komt Samsung met 8K QLED TV’s op de CES in Las Vegas.

Samsung QLED 2020 Series in 8K

Samsung toont ook weer een nieuwe lijn 8K TV’s op de CES, in haar QLED series. Deze nieuwe TV’s draaien op het eigen Tizen OS van Samsung, dat ook in de Samsung smartwatches wordt gebruikt. Het vlaggenschip uit de serie wordt gevormd door de Q950TS. Deze heeft, mede door haar formaat, nauwelijks een rand rondom het display. Hierdoor krijg je een screen-to-body ratio van bijna 99%. Vooral vanaf een afstand van 3~4,5 meter zou de rand optisch verdwijnen. Het display heeft over het hele oppervlak een dikte van maximaal 15mm.

Ook goed nieuws voor iedereen die daadwerkelijk 8K content zou willen zien op een 8K TV. Samsung meld dat later dit jaar, consumenten AV1 codec video’s kunnen afspelen op deze 8K TV’s. Samsung werkt onder anderen samen met YouTube om 8K streaming naar de schermen te brengen. Uiteraard vindt er ook upscaling plaats bij lagere resolutie video’s.

Samsung QLED 8K TV Q950TS

Qua audio is het vlaggenschip voorzien van speakers aan iedere kant van het display en woofers op de achterzijde. Daarnaast heeft Samsung het display voorzien van Object Tracking Sound+. Dat zou moeten zorgen voor een 5.1 surround sound ervaring. Het scherm zou geluid ook dynamisch aanpassen op storende geluiden om de TV heen. Om zo dialogen goed verstaanbaar te houden. Als voorbeeld noemt Samsung een stofzuiger.

Samsung The Sero lifestyle TV

The Sero betekent zoveel als ‘verticaal’ in het Koreaans. Deze TV werd afgelopen jaar al in het thuislang op de markt gebracht. De grap van deze TV is dat deze kan draaien. Net als een smartphone. Zo kun je dus ook verticaal gefilmde video’s op social media bekijken zoals ze zijn gefilmd. Daarmee richt deze TV zich echt op de millennial en gen Z.

Samsung The Sero

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.