Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Play by Ewent Mechanical Gaming Keyboard PL3350 met 5 sterren.

The Good
  • Erg goedkoop voor deze kwaliteit
  • Volledige RGB verlichting
  • Erg fijne switches

Play by Ewent Mechanical Gaming Keyboard PL3350 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Onder het merk Play by Ewent, brengt het Nederlandse Ewent al een tijdje gaming accessoires uit. Het doel is om voor een niet al te hoge investering, een interessante ramplank op tafel te leggen. Met de Mechanical Gaming Keyboard PL3350 lukt dit zeker.

Unboxing

In de verpakking van de Mechanical Gaming Keyboard PL3350 vinden we naast het toetsenbord, documentatie. Meer heb je niet nodig.

Play by Ewent Mechanical Gaming Keyboard PL3350

Ontwerp

Het ontwerp van de Mechanical Gaming Keyboard PL3350 bestaat uit een stevige, metalen basis. Daarboven zweven de knoppen van het keyboard. In de metalen plaat is nog een crossheir geslepen. De LED’s voor de NUMlock e.d. liggen dieper in het keyboard, wat een industriële look geeft.

Play by Ewent voorziet het mechanische toetsenbord van een dikke, braided cable. De toetsen lijken laser geëtst terwijl de functies van de mediaknoppen en de aanwezigheid van de Euro er op lijken te zijn gedrukt met witte verf.

Play by Ewent Mechanical Gaming Keyboard PL3350

Het keyboard

Ewent heeft haar oog laten vallen op de Blue Outemu switch. Een erg fijne mechanische switch die vaker haar weg vindt naar de goedkopere toetsenbord. Deze switch heeft de eigenschap dat hij erg clicky is. Het toetsenbord voelt misschien niet als een Razer, maar zo klinkt hij zeker wel. De travel van deze toetsen is erg goed. Het toetsenbord reageert behoorlijk precies voor deze prijsklasse. Ook goed is de Windows Lock key die erop zit. Zo voorkom je dat je per ongeluk uit een game wordt gedonderd doordat je per ongeluk de Windows key aanraakt.

De Mechanical Gaming Keyboard PL3350 is natuurlijk ook voorzien van verlichting. Iedere toets heeft een eigen RGB LED. Er zijn in totaal 21 presets beschikbaar om uit te kiezen. Van continu licht tot complete animaties.

De verlichting is niet instelbaar via software, maar wordt op het toetsenbord zelf geregeld. Daarmee consumeert het toetsenbord dus geen CPU en RAM van de PC, wat handig is.

Play by Ewent Mechanical Gaming Keyboard PL3350

Conlcusie: Play by Ewent Mechanical Gaming Keyboard PL3350

Het is niet om goedkoop, een goed keyboard in elkaar te zetten. Zeker niet voor gamers. Met de juiste switch keuze en een goede combinatie van een relatief laag ontwerp, tikt het keyboard erg prettig en is het ook echt prima om op te gamen.

Play by Ewent Mechanical Gaming Keyboard PL3350 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.