Review: Moshi Urbana laptop tas, gracieuze stoerheid

Moshi kennen velen van telefoonhoesjes en laadproducten. Maar sinds jaren maken ze al fraaie tassen en rugzakken. De Urbana is een stijlvolle tas. Maar is die ook nog stijlvol na 3 maanden gebruik?

Moshi maakt al jaren pracht accessoires. In 2005 begon het bedrijf met accessoires voor Apple producten. Anno nu ontwerpt en produceert Moshi diverse producten die passen bij de moderne digitale levensstijl. Het bedrijf heeft kantoren in San Francisco, Taipei, Shanghai, Rotterdam en Dubai. Moshi producten reizen al jaren mee in mijn tas en hebben een plekje op mijn bureau.

Urbana tas

Na ons bezoek aan de IFA kregen we een tas ter review opgestuurd. De Urbana laptop tas. Een moderne laptoptas met handvatten en een draagriem. Zoals de meeste tassen van Moshi is de tas gemaakt van waterafstotend materiaal met waterdichte ritsen. Niet gemaakt om mee te gaan zwemmen, maar bestand tegen een forse regenbui. Een veilig plekje dus voor ons notitieblok, maar door de stevige bouw en beschamende buitenkant, ook een prima plek voor kwetsbare electronica.

Design

De Urbana tas is één van de ontelbare ontwerpen die Moshi maakt. Wie alle tassen wil gaan reviewen is zeker een paar maanden verzekerd van content. Wij richten ons op deze toegezonden tas. De Urbana is in vier kleuren leverbaar. Het ontwerp met handgrepen maakt de tas meer een dames- dan herentas. Een vrouwelijke tester was snel gevonden. Tijdens de praktijktest kreeg zij regelmatig spontane complimenten voor de tas. Het ontwerp is opvallend zonder te schreeuwen en straalt kwaliteit uit.

Het eerst wat opvalt aan de Urbana tas is de stevige vorm. De tas heeft inwendig materiaal wat vormvastheid van de tas garandeert zonder dat de tas stijf aanvoelt. Die balans is erg uitgekiend en uniek. Daardoor geeft de tas direct een premium gevoel. Na drie maanden dagelijks gebruik is de vorm nog steeds behouden en oogt de tas nog steeds strak. Enkel op een paar plekken waar telkens een iets te groot object heeft gezeten, zit een kreukje in het strakke ontwerp. De tas is door vorm en materiaal zonder twijfel een premium tas voor langdurig dagelijks gebruik. De lederen onderdelen zijn van kunststof en daardoor is de tas veilig voor de vegans onder ons.

Gebruiksnut

De Urbana is gemaakt van lichtgewicht, weerbestendige stoffen met een stijlvolle vegan lederen bekleding. De drie ritsen aan de buitenkant zijn waterdicht en behoren tot de beste ritsen die we ooit op tassen hebben getest. Ze lopen soepel en blijven op de plek stoppen waar je dat wilt. Geen gefrummel of haperende geleiding. Aan de binnenkant van de tas zit nog twee ritsen op aparte vakken. Handig voor waardevolle spullen. De voering en scheidingstukken zijn kunststof met een hoogwaardige uitstraling. Er zit zelfs een werkte met het Moshi logo in verwerkt. De vakindeling is prima. Erg prettig is dat het middelste vak vast aan de tas zit. Bij verwijderen van artikelen komt er dus niets mee uit de tas. Bij het opbergen blijven de scheidingstukken rechtop staan. Je merkt aan alles dat er jaren ervaring in het ontwerp en gebruik van het materiaal zit. Het enige wat mist is een opbergmogelijkheid voor een fles water. Vreemd eigenlijk voor een merk met een oorsprong in San Francisco. Iedereen loopt daar met flesjes water. Natuurlijk kan je een fles op de bodem leggen, maar dat is het laatste wat je wilt. Een fles water moet kunnen staan.

Conclusie

De Moshi Urbana tas past naadloos bij de waarden waar het merk voor staat; kwaliteit in design, materiaal en gebruiksnut. Het ontwerp is meer vrouwelijk dan mannelijk maar wel met een stoere uitstraling, Het gebruiksnut is perfect met enkel de wens om ook een flesje water beter te kunnen opbergen.

De Urbana is online te koop en kost 154 Euro.

Deze review is (zoals al mijn andere reviews) niet betaald. Het is een oprechte en ongefilterde weergave van mijn product ervaring. 

 

 

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • design
  • materiaal
  • comfort
  • ritsen
  • uitstraling
  • duurzaam
  • vegan

THE BAD

  • geen plek voor flesje water

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.