Kingston A2000 NVMe PCIe SSD
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Kingston A2000 NVMe PCIe SSD

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig snel
  • Betaalbaar
  • Blijft lang op hoge snelheid
  • Ondersteuning voor Bitlocker
  • Native AES 256-bit encryptie

THE BAD

Absolute snelheid tegen een niet al te grote investering, dat is de belofte van de Kingston A2000 NVMe PCIe SSD. Een SSD die niet alleen super snel moet zijn, maar ook lang op snelheid blijft. En die belofte wordt ingelost.

Unboxing

De verpakking van de Kingston A2000 NVMe PCIe SSD bevat niet alleen de SSD. Je krijgt ook een voucher voor Acronis. Met die software kun je jouw bestaande harddisc of SSD klonen naar deze snelle NVMe SSD van Kingston. Een mooi stukje service. Je moet dan alleen wel zelf nog een externe NVME behuizing regelen.

Prestaties

De Kingston A2000 NVMe PCIe SSD is een M.2 SSD. De SSD vormt het instapmodel in de serie NVMe SSD’s van het merk, maar belooft stevige prestaties neer te zetten. Lezen op 2.2GB per seconde en schrijven op 2GB per seconde. Dit komt doordat Kingston gebruik maakt van NAND geheugen. Dit zijn 3D-gestapelde geheugenmodules. Hierdoor past meer data op minder chips, maar is data ook extreem snel beschikbaar.

In onze testopstelling maakten we gebruik van een WAVlink externe behuizing voor M.2 SSD’s. Deze koppelden we via Thunderbolt 3 aan een Apple MacBook Pro uit 2017.

In deze opstelling zijn de datasnelheden werkelijk bizar te noemen. We hebben iets verlies doordat de M.2 niet direct op het moederbord zit, maar hij leest met 1.964MB per seconde. De schrijfsnelheid ligt op 1.943MB per seconde. Wow!

Kingston A2000 NVMe PCIe SSD

Overige specs

De Kingston A2000 NVMe PCIe SSD biedt native ondersteuning voor AES 256-bit envryptie. Daarmee blijft data veilig, mocht je deze drive ooit verliezen. Er is ook ondersteuning voor TCG Opal 2.0. Daarmee kan anti-virus software de drive beter beheren. Onder anderen McAfee, Symantec en WinMagic maken hier gebruik van. Wil je echt diep gaan, kun je de drive verder beschermen met behulp van BitLocker.

Naast de door ons geteste 1TB uitvoering, brengt Kingston ook goedkoper 250GB en 500GB uitvoeringen op de markt.

Conclusie: Kingston A2000 NVMe PCIe SSD

Het mag dan een instapmodel zijn, de Kingston A2000 NVMe PCIe SSD is een razendsnelle SSD. Het is een ijzersterke demonstratie van wat we de komende jaren van Kingston mogen verwachten.

Kingston A2000 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.