Review: Ewent Play RGB Gaming Headset PL3321

Ewent PL3321 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Uit Nederland komt de Ewent Play RGB Gaming Headset. Een headset die doet waar Nederlanders goed in zijn, namelijk veel voor weinig bieden. Inleveren op een stukje luxe, maar niet op kwaliteit.

Unboxing

In de verpakking van de Ewent Play RGB Gaming Headset vinden we de headset en een analoge verloopkabel. Die combineert de twee audiokabels tot één. Meer hebben we niet nodig.

Ewent PL3321 Unboxing

Design

De Ewent Play RGB Gaming Headset is een gaming headset met een meer klassiek ontwerp. Gebaseerd op een stalen band waar de oorschelpen en hoofdband op zijn gemonteerd. Hierdoor is de headset snel en simpel op maat te trekken. Bovendien is de hoofdband zeer stevig.

In de oorschelpen, heeft Ewent RGB verlichting aangebracht. Deze verlichting is niet aan te sturen met software op de PC. Daar zit een belangrijk stuk besparing. De verlichting is voorzien van een ademhalingsffect waardoor het geheel net iets dynamischer is.

De microfoon van de Ewent Play RGB Gaming Headset is kort, maar niet afneembaar. Het is een flexibele microfoon, maar met een stukje muscle memory. Dat wil zeggen dat hij in de verpakking wat strak omhoog zit en deze houding echt onthoudt. Dus het duurt een tijdje voor je hem zo ver hebt dat, wanneer je hem omlaag buigt, hij ook echt omlaag blijft.

Aansluitingen

Je krijgt nogal wat aansluitingen bij deze headset. Hierdoor is hij te gebruiken op PC, smartphone, tablet, Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox. Je krijgt een USB aansluiting (die is nodig voor de verlichting) en twee analoge 3.5mm aansluitingen. Met de meegeleverde adapter kun je deze weer omzetten naar een enkele analoge 3,5mm aansluiting.

Ewent PL3321 Snoeren

Bediening

In het met stof gewoven snoer zit ook een afstandsbediening verwerkt. Deze bevat zowel een mic mute als een volumewiel. Erg basic, maar het werkt prima.

Ewent PL3321 Afstansdbediening

Geluid

De Ewent Play RGB Gaming Headset PL3321 headset is voorzien van flinke 50mm drivers. Ewent spreekt van een bass unit. Ze zijn inderdaad getuned om een stevige bass neer te zetten. Daarmee offeren ze een klein beetje hoog op en dat is nou net jammer. Bass in een gaming headset is tof, maar juist de hoge tonen verraden vaak een aanstormende tegenstander. Toch zal de gemiddelde gamer dit waarschijnlijk niet echt door hebben.

De microfoon is omni-directioneel. Dat wil zeggen dat deze jouw stem goed oppakt, maar weinig van jouw omgeving. Je bent dus goed te verstaan voor andere gamers.

Conclusie: Ewent Play RGB Gaming Headset PL3321

Voor de pro-gamer is het toch even doorsparen voor een headset met een wat beter gebalanceerde driver erin. Maar voor de gemiddelde gamer heeft deze headset echt alles te bieden wat je in een dergelijke headset zoekt. Een mooi stukje Holllandse gaming hardware.

Ewent PL3321 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Veel aansluitingen
  • RGB verlichting
  • Veel bass

THE BAD

  • Pro gamers missen de details in de hoge tonen
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram