Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Bosch Zamo Set digitale tools

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Bosch zet opnieuw een modulair systeem neer met groeipotentie
  • Handig en compact op te bergen

THE BAD

  • De basis laserafstandsmeter is wel heel beperkt qua functies

Met de Ixo introduceerde Bosch enkele jaren geleden dé modulaire multitool voor in het huishouden. Met de Bosch Zamo Set doet Bosch nu hetzelfde. Een modulaire meettool op basis van een laser afstandsmeter.

Unboxing

Je kunt de Bosch Zamo laser afstandsmeter los kopen en dan sparen voor de drie modules die te koop zijn. Naar verhouding is het natuurlijk goedkoper om de hele set te kopen. Dan krijg je de wieladapter, lintadapter en lijnadapter allemaal bij elkaar.

Pro tip, heb je de Ixo met de witte toolbox gekocht, is er ruimte genoeg om de Zamo Set daar ook in op te bergen. Zo staat hij in ieder geval hier standaard in de kast. Handig!

Design

Ten opzichte van tools als de Bosch PLR 50 C, heeft de laserafstandsmeter van de Bosch Zamo Set wat minder mogelijkheden. Geen bluetooth koppeling bijvoorbeeld en ook wat minder automatische berekeningen. De enige berekening die erin zit, is om oppervlakten te meten en meten gaat altijd vanaf de achterkant van de laser afstandsmeter.

Zamo Lijnadapter

De Zamo Lijnadapter verandert de Bosch Zamo Set in een laser waterpas. Daarbij gebruik je de kleine waterpasjes op de lijnadapter om deze zelf waterpas te zetten. Maar die mag je natuurlijk negeren wanneer je juist een laserlijn in een bepaalde hoek nodig hebt. Super handig.

Zamo Lintadapter

De Zamo Lintadapter is een tool waarvan ik het idee had dat deze weleens heel erg kon afwijken in haar metingen. Maar dat valt echt enorm mee. Sterker nog, hij is erg nauwkeurig. Wel is het zo dat als je ergens markeringen moet zetten, je eigenlijk een derde hand nodig hebt. Hier zal een normaal meetlint het voorlopig echt nog wel winnen van Bosch 😉

Zamo Wieladapter

De Zamo Wieladapter is een handige tool om omtrekken van objecten te meten. Simpelweg door er overheen te rollen. Ook op landkaarten kun je, met behulp van de vermelde schaal, afstanden van bepaalde routes opmeten. Allemaal heel eenvoudig.

Conclusie: Bosch Zamo Set

Ik ben nu al een tijdje aan het klussen met de Bosch Zamo Set. Ik moet zeggen dat ik wel onder de indruk ben van de veelzijdigheid van deze laserafstandsmeter. Hoewel de laserafstandsmeter in de basis wat beperkt is ten opzichte van de eerder modellen van Bosch, zijn de adapters echt een wel heel interessante uitbreiding. Net als de Bosch Ixo, is zoiets gewoon heel handig om in huis te hebben.

Bosch Zamo Set kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.