Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Bosch Accureciprozaag PSA 18 LI

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk wisselen van SDS zaagbladen
  • Gemakkelijk langs muren op zagen
  • Sterk genoeg voor veelvoorkomende klussen

THE BAD

Het 18v klusassortiment van Bosch is sterk. Dit jaar deden we onder anderen ervaring op met de Bosch Accureciprozaag PSA 18 LI. Een zaag om snel, grove zaagklussen uit te voeren.

Unboxing

Bosch levert de Bosch Accureciprozaag PSA 18 LI in combinatie met één zaagblad. Daarnaast is er ook een verpakking met een 18v accu en acculader. Omdat we die al in huis hadden, hebben we hier voor de versie zonder gekozen. Dan hou je behoorlijk veel geld in de zak.

Design

De Bosch Accureciprozaag PSA 18 LI is vormgegeven met het bekende groene hardplastic van Bosch en zachtere, zwarte softgrip delen. Deze zaag trilt enorm en dat wordt een beetje opgevangen met deze zwarte delen van de contructie. Knoppen en schakelaars zijn rood.

SDS zaag

Het zaagblad is een SDS blad. Met het SDS systeem van Bosch zijn zaagbladen gemakkelijk te verwisselen. Bovendien kun je met flexibele zaagbladen strak langs muren opzagen. De SDS mount is sterk genoeg om te compenseren voor de drukkende kracht op de kop. Heel handig. Het blad kan bij grof zaagwerk ook pendulum gebruikt worden.

Prestaties

Deze zaag is ontwikkeld voor hout tot 10CM dikte. Metaal kan tot 20mm dikte gezaagd worden, evenals plastics. Hoe vlot de zaag werkt, hangt sterk van het materiaal af.

Conclusie: Bosch Accureciprozaag PSA 18 LI

De Bosch Accureciprozaag PSA 18 LI is een snelle en gemakkelijke zaag voor grof werk. Met de 18v accupack is deze zaag nog behoorlijk sterk en krijg je veel bewegingsvrijheid. Een ideale tool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.