Review: Azio Retro Classic Elwood keyboard

Azio Retro Classic kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Vandaag hebben we nog een tweede ramplank review voor jullie. En wel van de Azio Retro Classic. Een draadloos steampunk keyboard met twee gezichten. Hij komt met een layout voor zowel Windows als voor macOS gebruikers.

Unboxing

Het keyboard komt verrassend compleet. Niet alleen zitten er standaard alle knoppen voor de macOS gebruiker op, je krijgt ook alle knoppen om er een Windows keyboard van te maken. Ook krijg je een lange, braided USB-C kabel en een uitgebreide handleiding. Mooi compleet dus.

Design

De keyboards van Azio zijn legendarisch. Zo ook deze in de Elwood uitvoering. Meer steampunk dan dit wordt het voor mijn gevoel niet. Het keyboard heeft een metalen behuizing rondom een houten plank waar de toetsen op zitten. Nouja, hout… ik ga uit van plastic met een dikke laag houtfineer. Hoe dan ook, de uitstraling is echt waanzinnig gaaf. Ook het logo is gestanst in een geborsteld stuk metaal dat op het hout is geschroefd. Wouw!

De status LED’s zijn, op de Bluetooth LED na, wit en afgeplat. Ook hier weer alles om een tof stukje design neer te zetten. De keycaps zijn rond als van een typemachine. En ook deze zijn allemaal wit verlicht. Al zijn ze compleet van plastic, ze geven de illusie van een metalen rand rond de knoppen.

Het toetsenbord staat op dikke anti-slip poten. Met het flinke gewicht van het toetsenbord erbij, blijft hij enorm stabiel liggen.

Aan de achterkant zitten nog wat schuifjes. Die zijn er om het toetsenbord uit te zetten, in bluetooth modus te zetten of in bedrade modus. Daarnaast is er een schuif voor Windows of macOS modus. Net afhankelijk van de toetsen die je hebt geplaatst.

Gebruikscomfort

Het Azio Retro Classic Elwood tikt echt enorm prettig. De knoppen hebben iets speling, maar dat is voor het tikken van lange stukken tekst echt geen probleem. Voor gamers zou het wel iets kunnen afleiden. De switches zijn in ieder geval goed.

Het enige dat mist bij dit toetsenbord, is een goede polssteun. Dit omdat het toetsenbord echt wel heel hoog is. Na een dag tikken voor GadgetGear krijg ik echt wel last van mijn gewrichten. In de later uitgekomen Azio RCK, levert Azio een polssteun standaard mee. Azio verkoopt wel een losse polssteun in hetzelfde ontwerp. Die staat dan ook heel hoog op mijn verlanglijstje.

Conclusie: Azio Retro Classic

Heel eerlijk, zonder polssteun is het echt een waardeloos toetsenbord. Maar geef je de pols wat ondersteuning, tikt dit zo lekker. Bovendien trek je echt de aandacht met deze ramplank op je bureau. Mensen starten al heel snel een gesprekje met je en dat is dan wel weer tof.

Azio Retro Classic kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Tikt erg prettig, mits je een polssteun hebt
  • Ziet er waanzinnig gaaf uit
  • Ligt enorm stabiel

THE BAD

  • Polssteun is echt nodig en zit er niet standaard bij
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram