Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Azio R.C.K. Gunmetal keyboard met 4 sterren.

The Good
  • Tikt erg fijn
  • Trekt enorm veel aandacht
  • Zeer stabiel
  • Erg mooi verpakt
The Bad
  • Een paar toetsen voor Windows ontbreken, maar zijn te vervangen voor close matches
  • Mag net iets stiller


Hij is zwart, met een stoere, metalen band. Alle knoppen zijn verlicht en zweven boven een lederen paneel. De Azio R.C.K. Gunmetal valt op, op ieder kantoor en tikt heerlijk weg.

Unboxing

In vergelijking tot de Azio Retro Classic, is de Azio R.C.K. Gunmetal echt luxe uitgerust. Het toetsenbord komt met een stofkap en een tasje om hem mee te nemen. Je krijgt de polssteun die de Retro Classic echt nodig had en je krijgt alle toetsen om het toetsenbord aan te passen tussen macOS en Windows.

Nouja, een enkele toets ontbreekt, maar met een close match kom je er wel uit. Je krijgt voetjes van verschillende hoogten en zelfs een kwastje om het toetsenbord van stof te ontdoen. Alles op en top bij deze jongens.

Design

Qua design lijkt de R.C.K. erg op haar grotere broertje. Ook deze is overigens in elwood uitvoering verkrijgbaar, maar het lapje leder dat er nu op ligt is toch net iets stoerder in mijn ogen.

Ook hier is het toetsenbord weer omhuld met een metalen rand. Ditmaal in gunmetal grijs en wederom met grote schroeven vastgezet. Opnieuw is het toetsenbord erg zwaar waardoor het stabiel ligt en is ook de anti-slip goed op orde.

De toetsen lijken op die van een typemachine. Dat ze van plastic zijn is niet heel relevant. De letters en leestekens zijn laser etched, dus blijven goed zichtbaar. Ook de witte verlichting achter de toetsen is echt top.

Gebruikservaring

Het tikken op de Azio R.C.K. Gunmetal is echt heel prettig. Hij is ook iets minder luidruchtig dan de grotere Retro Classic. Voor gamers zijn de mechanische switches misschien niet precies genoeg, voor tikwerk zoals hier op de redactie, is hij echt wel heel geschikt. Bovendien is hij draadloos waardoor je jouw bureau nog een beetje vrij kunt houden van overbodige kabels. Handig!

Conclusie: Azio R.C.K.

De Azio R.C.K. Gunmetal valt enorm op. Iedereen lijkt het uiterlijk van dit toetsenbord enorm te kunnen waarderen. Hij maakt wel wat meer geluid dan een gewoon keyboard, maar dat is niet anders. Oké, hier ligt het verbeterpunt. Maar hierop tikken is echt heerlijk. Mede door de fijne polssteun die er standaard al bij zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.