Review: ACT USB-C to HDMI 4K Converter

ACT USB-C to HDMI 4K Converter kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Vanuit je MacBook of MateBook met enkel USB-C poorten naar een HDMI display? Het Nederlandse ACT heeft een oplossing in de vorm van de ACT USB-C to HDMI 4K Converter.

Unboxing

In de verpakking vinden we de uiterst kleine ACT USB-C to HDMI 4K Converter en een aardige hoeveelheid documentatie.

Design

De ACT USB-C to HDMI 4K Converter is een uiterst compacte adapter. Keurig in een aluminium behuizing die qua kleur erg dichtbij Apple’s Space Grey komt. Het ACT logo staat er wat nadrukkelijk op, maar stoort niet.

De gebruikte kabel is lekker kort, maar vooral ook voorzien van een stevige mantel en aanzet. Gemaakt om lang mee te gaan.

Specs

We hebben de adapter op onze 4K displays getest in combinatie met zowel de MateBook Pro 13 als de MacBook Pro 13 2017. De adapter kan onze 4K displays aansturen op maximaal 60Hz. Bij de MacBook Pro is het handig dat deze adapter met een USB-C pass-through port komt. Je kunt je (PowerDelivery) lader dus op deze adapter aansluiten om tegelijk een HDMI display aan te sturen en jouw laptop op te laden. Handig! Bovendien wordt ook de audio meegestuurd over het HDMI signaal, zoals het hoort natuurlijk. Ook verschillende smartphones blijken compatible met deze kabel. Zo kun je Androids met Huawei / Honor EMUI en Samsung DeX in desktopmodus gebruiken met deze adapter.

Let wel, voor deze adapter is DP Alt Modus nodig. Onze MacBook Pro heeft die op beide poorten. De MateBook 13 alleen op de poort rechts. Onze Acer Predator Helios 500 helemaal niet (maar die heeft al HDMI).

Conclusie: ACT USB-C to HDMI 4K Converter

Echt veel kleiner komen ze niet. De ACT USB-C to HDMI 4K Converter past dus supergemakkelijk in je tas. Bovendien heeft hij totaal geen moeite om de verwachte prestaties neer te zetten.

 

ACT USB-C to HDMI 4K Converter kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Geeft 4K in 60Hz weer
  • Erg goed materiaalgebruik

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram