Review: ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7041

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

4K en een partij handige poorten voor jouw laptop? Het Nederlandse ACT legt met de USB-C 4K Multiport Dock AC7041 een compacte, maar zeer functionele dock in de schappen.

Unboxing

In de verpakking van de USB-C 4K Multiport Dock AC7041 vinden we de dock zelf en de nodige documentatie.

Design

Het eerste dat opvalt, is dat ACT perfect de aluminium kleur Space Grey van Apple heeft overgenomen. Hierdoor past de plug prachtig bij het aluminium van mijn MacBook Pro, maar ook bij mijn MateBook 13.

Aansluitingen

Alle aansluitingen zijn over drie zeiden verspreid. Hierdoor laat het merk ruim plek voor grote pluggen. Op de kopse kant vinden we de Gigabit LAN aansluiting. Aan de ene zijkant vinden we twee USB 3.2 Gen 1 SuperSpeed poorten. USB 3.2 Gen 1 is de nieuwe marketingterm voor USB 3.0 die alle fabrikanten momenteel hanteren.

Aan de andere kant vinden we een SD en micro-SD kaartlezer. Ook vinden we daar een 4K HDMI poort en een USB-C poort.

Prestaties

De USB-C poort is een power passthrough poort. Dat wil zeggen dat je hier de lader van je laptop op kunt aansluiten. Je kunt dan deze hub gebruiken en tegelijkertijd jouw laptop of smartphone/tablet opladen. Heel handig. De 4K poort biedt maximale ondersteuning voor 30FPS. Dat zal voor velen snel genoeg zijn. Hogere framerates kunnen behaald worden op FullHD en lager. Daar komt deze adapter tot 60FPS. Let wel op dat jouw apparaat DP Alt Modus moet ondersteunen. Bij de MacBook zit dit op de linker poorten, bij de Huawei MateBook 13 op de rechter poort. Zonder die ondersteuning geen HDMI, maar ook dat is inmiddels industrie standaard.

Gebruik je de HDMI 1.4 poort, is het goed om te weten dat er ondersteuning op zit voor HDCP 2.2. Je kunt hem dus voor Netflix gebruiken.

Wil je apparaten opladen via de USB poorten... dan gaat dat niet supervlot. Afhankelijk van wat jouw laptop leveren kan, is er 900mAh aan stroom te verdelen over de twee USB poorten. Ook dat is relatief normaal.

De hub is voorzien van twee kaartlezers. Deze behalen een maximale datasnelheid van 40MB per seconde op de MacBook Pro.

Conclusie: ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7041

De ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7041 is een dock die alles aan boord heeft, al gaat niet altijd alles op de hoogste snelheid. Maar hier heeft het merk slim bespaard. 4K op 30 frames per seconde is gewoon de standaard en die is aanwezig. Een kaartlezer op 40MB per seconde is niet super snel, maar wel lekker vlot. En USB 3.0 is voor het gros van de toepassingen ook snel genoeg. De aanwezigheid van HDCP 2.2 is gewoon heel goed. Maar... het prijskaartje is marktconform voor een USB-C hub en dan hebben we beter gezien voor deze prijs. Dus op basis van het prijskaartje krijgt deze hub 4 sterren.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Veel ruimte rondom aansluitingen
  • Veel variatie in aansluitingen
  • erg mooi ontwerp

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram