Nokia introduceert haar Android TV

In de tijd dat Nokia nog niet 100% met mobile bezig was, verkocht het merk ook TV’s en monitoren. Mijn eerste was een 17” met echt een enorme kont, maar de kwaliteit was top. Met het Chinese Foxconn achter HMD, kon het niet uitblijven. Na OnePlus, Honor en Huawei, gaat ook Nokia met een smart TV op basis van Android komen.

Nokia TV

Het eerste model van HMD zal een 55 inch Nokia TV worden. Het gaat dan meteen om een Android TV die, naar verwachting, op Android TV 10 zal draaien. In de TV komt een 60Hz 4K beeldplaat te liggen met ondersteuning voor HDR10 kleuren. De TV zal Dolby Vision gecertificeerd zijn en de twee speakers komen van JBL (Samsung).

Nokia zal mogelijk gebruik maken van een Chinese chipset. Deze suggestie wordt gewekt door de Mali 450 GPU die in de TV wordt verwerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram